Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
LANGUAGE / SPRÅK:
Bekräftelse
Du måste vara minst 25 år för att besöka denna hemsida.

Ölmatchningar till Midsommarmaten

Publicerad 2017-06-21
Uppdaterad 2017-06-21

/system/uploads/storage/article_image/asset/101/midsummer_-_webb.jpg

Håller du på att planera inköpen för midsommarfirandet? Här kommer några favoriter från oss som du hittar på Systembolaget. Tänk på att ta det lugnt med snapsen så att du kan njuta länge. Varför inte varva med något alkoholfritt?

Välkomstskålen – Istället för ett glas mousserande skålar vi gärna in dagen med en suröl.  To Øl Berliner Vice, en elegant och välbalanserad Berliner Weisse smaksatt med apelsin, gör sig susen på kalas både direkt ur flaskan eller serverat ur champagneglas. Vill man dricka syrligt men slippa alkoholen rekommenderar vi Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse. En fruktig och syrlig Berliner Weisse med liten sötma överraskar de flesta.

Sillunchen – Här passar den vetebaserade storfavoriten Mikkeller Drink’in the Sun som klippt och skuren, särskilt om du tänker ta en snaps. En American Wheat Ale med fräsch och humlearomatisk smak och torrt avslut – helt utan alkohol. Vill man dricka öl med alkohol gillar vi Brekeriet Saison med sin lätta syrlighet och fruktiga smak.  

Grillat – Till midsommargrillens marinerade grillspett passar en öl med lite mer rostad malt bra. Ayinger Celebrator med sin maltiga sötma är en given favorit. Eller varför inte Mikkeller Ambler, en alkoholfri Red Ale med påtaglig beska och maltiga toner av torkad frukt och mörkt bröd.

Midsommartårtan – Skippa kaffet i år och njut av tårtan med söta stouten Omnipollo Noa Pecan Mud Cake. Ett öl med tydliga toner av choklad, kaffe och kolasås som kommer få alla gäster på fall. Pekannötsmaken kommer endast från aromer och ölet kan med andra ord även drickas av nötallergiker. Alkoholfritt? Kör på kaffet!

Glad midsommar önskar Brill & Co!

Här hittar du ölen på Systembolaget;

To Øl Berliner Vice

Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse

Mikkeller Drink’in the Sun 

Brekeriet Saison

Ayinger Celebrator

Mikkeller Ambler

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake

/system/uploads/storage/article_image/asset/102/berliner_vice__saison__celebrator__ambler_-_webb.jpg