Luis heta bönchili med surölspicklad lök

Publicerad 2018-01-19
Uppdaterad 2018-01-19

Att laga mat med öl i behöver inte vara svårt. Vårt matproffs Luis E. Hernandez bjuder Brillkontoret på sin heta ölbönchili med surölspicklad lök - här kommer receptet. Till den här rätten används tre öl, Ayinger CelebratorBrekeriet Purple Rain och Mikkeller Cream Ale.

/system/uploads/storage/article_image/asset/125/b_nchili_ingredienser_hemsida.png

Luis heta bönchili

(Recept för 4 personer)

1 msk olivolja

1 st gul lök, hackad

3 klyftor vitlök, pressade

½ habanero, hackad

2 tsk oregano

2 tsk spiskummin

1 tsk stark paprikapulver

1 tsk socker

2 msk tomatpuré

1 flaska Ayinger Celebrator

500 g krossade tomater

Mole (separat recept)

800 g blandade bönor

 

Surölspicklad rödlök

1 st finskivad rödlök

1 dl vatten

0,5 dl ättiksprit

1 dl socker

0,5 dl Brekeriets Purple Rain

 

Till servering

Tortillabröd

Koriander

Gräddfil

Lime


Blanda vatten, socker och ättika till lökinläggningen, värm upp tills sockret har löst sig. Lägg den skivade löken i en skål och häll på inläggningen. Låt stå och svalna och toppa sedan med Purple Rain.

Fräs lök och habanero 5 min. Kasta sedan ned kryddorna, fräs 5 min till och rör om. Tillsätt tomatpurén, Ayinger Celebrator och krossade tomater, salta och peppra efter smak. I med önskad mängd mole och avsluta med bönorna 15 min innan servering.

Servera bönchilin med tortillabröd, koriander, gräddfil, limeklyftor och surölspicklad rödlök samt ett stort glas kall Mikkeller Cream Ale

/system/uploads/storage/article_image/asset/126/b_nchili_serverad_hemsida.jpg