Toppling Goliath

USA

Toppling Goliath Brewing Company startade i maj May 2009 med Clark och Barb Lewey efter månader av farliga experimentella hembryggningsprojekt i Leweys garage. I takt med att recepten uppskattades av familj och vänner, bestämde de sig för att bygga ett litet nano-bryggeri "på kullen" i Decorah, Iowa. Där bryggde de 3 gånger per dag i nästan 2 år på ett litet nano-system på 60-liter, vilket skapade en efterfrågan som de inte kunde mätta. När ett 1200 liters bryggverk blev tillgängligt i Washington State, flyttades det till nordöstra Iowa och blev arbetshästen i deras bryggeri. Snart visade det sig också vara för litet för att räcka till den lokala efterfrågan.

Idag, trots att brygger de på ett nytt, högkvalitativt 3500 liters bryggsystem och använder en toppmodern buteljeringsanläggning, är efterfrågan fortfarande större än tillgången, men inte deras iver! Deras öl distribueras huvudsakligen i nordöstra och centrala Iowa och sydvästra Wisconsin och deras måtto är fortfarande att göra stora öl i små batcher.