Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
LANGUAGE / SPRÅK:
Bekräftelse
Du måste vara minst 25 år för att besöka denna hemsida.

Nu i Sverige - Frederiksdals körsbärsviner

Publicerad 2017-06-07
Uppdaterad 2018-03-02

I maj besökte Brill & Co en ny samarbetspartner – Frederiksdal. Ett imponerande besök och vi är glada att nu kunna presentera Fredriksdal för den svenska marknaden.   

/system/uploads/storage/article_image/asset/97/frederiksdal-02.jpg

Om du någon gång besökt en Mikkellerbar har du antagligen sett en stor glasdamejeanne med vin från Frederiksdal. Har du dessutom smakat på vinet har du antagligen, precis som vi, blivit positivt överraskad. Frederiksdal är verkligen en körsbärsvinsproducent utöver det vanliga. Här produceras världens kanske bästa körsbärsviner, långt ifrån de söta bärdrycker man lätt förknippar med körsbärsvin. Vinerna från Frederiksdal är gjorda på surkörsbären Stevnsbär som ger vinerna långt mer komplexa, djupa och vinlika smaker som gör att vinerna passar bra till mat likväl som sällskapsdryck. 

Stevnsbär är små, svarta danska surkörsbär av fruktexperter beskrivna som den nordiska vindruvan. I stort sett alla Frederiksdals viner består till 100% av just dessa körsbär, inga andra bär- eller fruktjuicer tillsätts. Undantaget är Frederiksdal Sparkling som även består av päronvin. Körsbären i sig är inte särskilt goda att äta som de är men är istället utmärkta för just vinproduktion med mycket syra och djup färg. Denna typ av surkörsbär finns på flera ställen i norra Europa men de danska anses som de bästa och Frederiksdals läge på Lollands västra spets är idealisk. Solen reflekteras i vattnet, vintern är mild och våren kommer tidigt. Allt detta tillsammans ger en lång växtsäsong som resulterar i bra smak och komplexitet till körsbären.

Det finns flera olika körsbärsviner från Frederiksdal. Alla är gjorda på samma körsbär men vinerna är lagrade och åldrade på olika sätt för att få olika karaktärer. Frederiksdal Rancio, som är ett av de sötare vinerna, låter man till exempel lagras utomhus i solen i 25-liters damejeanner i ett år innan buteljering medan andra lagras på stål- och träfat.

Testa dig fram och matcha gärna vinerna med mat för att upptäcka din favorit! Alla viner Brill har tillgängliga för beställning: Frederiksdals viner 

Recept att matcha vinerna med: www.frederiksdal.com/en/gastronomien/

Vinerna går att beställa både som restaurangkund och som privatkund via privatimport. Läs mer här: Brill & Co öppnar privatimporten!

Tillfälligt släpp av Rancio på Systembolaget 2018-03-02: Rancio 50 cl

 

/system/uploads/storage/article_image/asset/99/frederiksdal_k_rsb_rstr_d.jpg

Vill du läsa mer om Frederiksdal? Besök www.frederiksdal.com