Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
LANGUAGE / SPRÅK:
Bekräftelse
Du måste vara minst 25 år för att besöka denna hemsida.

Ölmatchningar till Midsommarmaten

Publicerad 2017-06-21
Uppdaterad 2018-06-15

/system/uploads/storage/article_image/asset/168/midsummer_-_webb.jpg

Håller du på att planera inköpen för midsommarfirandet? Här kommer några favoriter från oss som du hittar på Systembolaget. Tänk på att ta det lugnt med snapsen så att du kan njuta länge. Varför inte varva med något alkoholfritt?

Välkomstskålen – Istället för ett glas mousserande skålar vi gärna in dagen med en suröl. För den som vill köra på äkta belgisk vara finns 3 Fonteinen Oude Geuzue, en elegant spontanjäst lambic. Vill man hellre köra på något lite enklare rekommenderar vi To Øl Berliner Vice, en Berliner Weisse smaksatt med apelsin. Vill man dricka syrligt men slippa alkoholen rekommenderar vi Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse. En fruktig och syrlig Berliner Weisse med liten sötma som överraskar de flesta.

Sillunchen – Här passar den vetebaserade storfavoriten Mikkeller Drink’in the Sun som klippt och skuren, särskilt om du tänker ta en snaps. En American Wheat Ale med fräsch och humlearomatisk smak och torrt avslut – utan alkohol. Vill man dricka öl med alkohol gillar vi To Øl Session Raid, en lätt och läskande ljus lager på 4,0%.

/system/uploads/storage/article_image/asset/167/grill-1842295.jpg

Grillat – Till midsommargrillens marinerade grillspett passar en öl med lite mer rostad malt bra. Ayinger Celebrator med sin maltiga sötma är en given favorit. Eller varför inte Mikkeller Ambler, en alkoholfri Red Ale med påtaglig beska och maltiga toner av torkad frukt och mörkt bröd.

Midsommartårtan – Skippa kaffet i år och njut av tårtan med söta stouten Omnipollo Noa Pecan Mud Cake med med sin söta kladdighet och tydliga toner av choklad, kaffe och kolasås som kommer få alla gäster på fall. Pekannötsmaken kommer från aromer och ölet kan med andra ord även drickas av nötallergiker. Eller varför inte Perdition från Tempel Brygghus? En sur stout med hallon! Som en chokladkaka med hallon, perfekt som midsommaravslut. Alkoholfritt? Kör på kaffet!

Glad midsommar önskar Brill & Co!

 

Här hittar du ölen på Systembolaget;

3 Fonteinen Oude Gueuze

To Øl Berliner Vice

Mikkeller Hallo Ich Bin Berliner Weisse

Mikkeller Drink’in the Sun 

To Øl Session Raid

Ayinger Celebrator

Mikkeller Ambler

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake

Tempel Brygghus Perdition