Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Spontanjäst, ekologisk cider från Æblerov

Publicerad 2021-07-28
Uppdaterad 2021-07-28

/system/uploads/storage/article_image/asset/341/aeblerov_bottles_toolcity.jpgNu inleder Brill & Co samarbete med danska Æblerov. Det här är cider för alla som gillar spritsiga naturviner och spontanjäst öl. Æblerov bjuder på ett riktigt hantverk med smakdjup och komplexitet – långt ifrån industricider och blanddrycker med ciderkaraktär. Hos Æblerov får den naturliga jäsprocessen ha sin gång och råvarorna lokala och ekologiska. Sedan 2019 håller Æblerov till i To Øl City och har därmed också ett nära samarbete med To Øl.

Pallade äpplen

Idén till Æblerov föddes 2011 av nuvarande ägaren Morten Sylvest-Noer och tidigare partner Christopher Melin. En mindre utrustning hade köpts in men de hade inte tillgång till några egna äpplen. De började därför att ”palla” sina äpplen för sin första batch - först i sina familjers och vänners trädgårdar och sedan i Köpenhamns bostadsområden. Där gick de och kikade över trästaketen och ringde sedan till de husägare som såg ut att ha lovande äppelträd i sin trädgård. 

Vildjäst från frukten

Idag är Æblerov en av Danmarks största och främsta cidermakare och samarbetar med flera av landers främsta ekologiska producenter. Hos Æblerov är råvarorna och den naturliga processen i fokus. De låter vildjästen som lever på frukten och bären dra i gång den spontanjäsning som förvandlar frukten till cider, fruktviner och mash-ups som suddar ut gränserna mellan cider, öl och vin.

/system/uploads/storage/article_image/asset/342/ablerov_apples.jpg

Produkter hos Brill & Co

Brill & Co kommer i ett första skede få tag på de helt nya burkarna från Æblerov – Pulped och Peeled.

Pulped – Systembolaget 2/8 2021

Spontant fermenterad cider på blandade ekologiska danska äpplen från den lokala fruktträdgården Naustok. Smaksatt med ekologisk hallonjuice.

Peeled – Systembolaget 2/9 2021

Spontant fermenterad cider på ekologiska danska Topaz-äpplen. Snustorr och torrhumlad med Citra humle.

/system/uploads/storage/article_image/asset/343/aeblerov_pulped.jpg