Sign in {{notSeenActivitiesCount}}
ENGLISH
SPRÅK / LANGUAGE:
Confirmation
You have to be at least 25 years old to visit this website.

3 Fonteinen satsar på Sverige

Published 2019-02-12
Updated 2019-02-12

/system/uploads/storage/article_image/asset/196/3_fonteinen_oude_geuze.jpg

Det är en utmaning att vara ett av världens mest eftertraktade bryggerier och dessutom ha ca 3-4 år ledtid på sin öl. För så är det att jobba med lambic. 3 Fonteinens mest klassiska öl, Oude Geuze, är en blandning av 1, 2 och 3-årig lambic som blandas och sedan lagras igen på flaska innan den är klar. Det är ett fint hantverk som inte går att stressa fram och när ölen väl är klar är det många som slåss om flaskorna.

Brill och 3 Fonteinens nära samarbete går flera år tillbaka och vi är nu väldigt glada att meddela att 3 Fonteinen satsar ännu mer på Sverige. Sedan en tid tillbaka har vi tightat samarbetet och några av er kan nog redan ha märkt att släppen både blivit fler och större. Och det här är bara början. 3 Fonteinen ser Sverige, trots att vi är ett litet land, som en viktig marknad och vi är alla väldigt peppade på denna nysatsning. 2019 kommer att bjuda på riktigt spännande öl. 

/system/uploads/storage/article_image/asset/201/3_fonteinen_armand_beer.jpg

3 Fonteinen Oude Geuze finns nu både som 37,5 cl och 75 cl i Systembolagets fasta sortiment och flera av ölen finns i beställningssortimentet. All öl som finns tillgänglig från 3 Fonteinen just nu hittar du här: Privatkund

JUST NU: 3 Fonteinen Hommage 75 cl, Cuvée Armand Gaston på magnumflaska och Oude Kriek på 75 cl nytillagt för privatimport, styckvis! /2019-02-12  

Bilderna är från Brills besök på 3 Fonteinens tastingroom Lambik-O-Droom i Lot, strax utanför Bryssel. Ett besök alla lambicfantaster bör göra!