Sign in {{notSeenActivitiesCount}}
ENGLISH
SPRÅK / LANGUAGE:
Confirmation
You have to be at least 25 years old to visit this website.

Brill & Co i samarbete med PangPang!

Published 2019-04-13
Updated 2019-04-09

/system/uploads/storage/article_image/asset/242/pangpang_watermelon-pusher_bild06_avlang-klippt.jpg

2019 har redan visat sig bli ett kul år för oss på Brill och nu har vi ännu en rolig nyhet. Vi inleder samarbete med ett hantverksbryggeri i sin rätta bemärkelse - PangPang! Ni som har lite koll på branschen bör ha stött på PangPang tidigare. PangPang är faktiskt Stockholms äldsta mikrobryggeri. Bryggeriet startades 2010 av Fredrik Tunedal som sedan dess har varit en pionjär i branschen. Brill har följt PangPang genom åren och efter att ha sett bryggeriet, gång på gång, leverera intressant, genomtänkt och rolig öl är det förstås riktigt kul att få inleda samarbete med detta legendariska bryggeri.

Åtta år senare

”Vi var faktiskt i kontakt med varandra redan 2011, när PangPang fortfarande var i ett uppstartsskede, och hade då en dialog om ett samarbete. Den gången bestämde sig Fredrik till slut för att han ville satsa på att sköta allt med bryggeriet på egen hand, inklusive försäljning och distribution. Något han har gjort på ett fantastiskt sätt.” berättar Marc Schuterman, marknadschef på Brill & Co. ”Därför känns det extra roligt nu när pusselbitarna till slut faller på åtta år senare och vi kör igång samarbetet.” Sedan starten har Fredrik med PangPang skapat ett bryggeri som kombinerar hög kvalitet och gediget hantverk med en genomgående (lätt provocerande enligt vissa) humor och glimten i ögat. ”Det roliga med PangPang är att bryggeriet har en egen, unik personlighet där Fredriks kreativa idéer gör att ölen inte bara är öl utan blir till kul koncept” säger Marc Schuterman.

/system/uploads/storage/article_image/asset/243/pangpang_flamingo-go_02.jpg

Ett mognare PangPang

Fredrik på PangPang är också taggad på det nya samarbetet. ”PangPang har kommit till en plats där det inte längre är vettigt för mig att göra allt själv. Att jag nu börjar jobba med Brill är som för en artist som går från att köra sin egen turnébuss, bygga scen, och sälja merch efter konserterna, till att bli signad av ett av de festaste skivbolagen i branschen!” berättar Fredrik Tunedal. ”Jag var 25 när jag startade PangPang, och jag brukar skämta och att jag är 45 nu. Det finns sanning i det dock, både jag och PangPang är mognare nu. Jag närmar mig mina 20.000 timmar av ölbryggning, och det är klart att den skillnaden märks båda vad gäller kreativitet och kvalitet.”

Större spridning och lägre priser

Med Brill som distributör och PangPang med fullt fokus på produktion och produktutveckling ser båda parter ljust på framtiden. ”Jag ser fram emot att fler personer kommer kunna få tag på PangPang-bärs nu men jag kommer såklart sakna den direkta kundkontakten.” berättar Fredrik Tunedal. ”Att få snacka i telefon varje vecka med de som faktiskt arbetar med ölen är svinkul, och många av mina kunder har också blivit personliga vänner. Men det ska bli roligt och nyttigt att ha Brillteamet att bolla med. 9 år själv i ett bryggeri i Hökarängen blir lite ensamt till slut, tro't eller ej.” 

Förutom den ökade spridningen kommer ölen faktiskt att bli lite billigare! ”Eftersom Fredrik har gjort allting själv har han också dragits med kostnader som vi nu kommer kunna lätta på. Det innebär att vi också kommer att kunna hålla ett lite lägre pris på ölen.” berättar Marc Schuterman glatt, och ser själv särskilt mycket fram emot favoriten Mango Habanero Pusher, en kettlesour med mango och chili.

Mer surt!

När vi frågar Fredrik vad vi kan vänta oss 2019 så får vi glädjande besked om mer surt! ”Jag kommer fortsätta att bygga på min kettlesour-serie som har blivit väldigt omtyckt. Dessutom finns det andra sura projekt i pipen, samt såklart humliga och grumliga Ipor.” berättar han. ”Men personligen längtar jag redan till att få släppa nya stouts i höst!”.

Ölen finns redan nu tillgänglig för Brills restaurangkunder och vi planerar är även att få till lanseringar på Systembolaget.

/system/uploads/storage/article_image/asset/237/mango-habanero_02.jpg