Sign in {{notSeenActivitiesCount}}
ENGLISH
SELECTED LANGUAGE:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Dryck till midsommarmaten

Published 2021-06-10
Updated 2021-06-11

/system/uploads/storage/article_image/asset/335/f_rdrink-midsommar-web.jpg

Håller du på att planera inköpen för midsommarfirandet? Här kommer några favoriter från Brill & Co - och var du hittar dem! 

VÄLKOMSTSKÅLEN 

Vi skålar gärna in dagen med en suröl. 3 Fonteinen Oude Geuze finns inte bara i två olika flaskstorlekar utan har också en härlig Champagne-lik komplexitet. För stor-flask-fantasten finns dessutom magnumflaskan 3 Fonteinen Cuvée Armand & Gaston 150 cl i beställningssortimentet! Som alkoholfritt alternativ vill vi gärna slå ett slag för Mikkeller Limbo Yuzu som är en syrlig och uppfriskande öl med mängder av den japanska citrusfrukten yuzu. Som sommar, på burk. Den hittar ni inte bara på Systembolaget, utan finns också att få tag på i en hel del matvarubutiker. 

Mikkeller Limbo Yuzu 0,3% 
3 Fonteinen Oude Geuze 6,0% 
3 Fonteinen Cuvée Armand & Gaston 5,1%  

/system/uploads/storage/article_image/asset/339/a-midsommarbord_web.jpg

SILLTALLRIKEN 

Silltallriken kan som bekant bestå av allt från sill och kokt potatis till tillbehör som ägg, ost, gräddfil, smör och rödlök. Här vill vi gärna ha ljusa, gärna lite besk öl för att bryta av mot sältan och det feta. Det vill säga en ljus lager alternativt en lättare pale ale. Även veteöl kan funka fint! Som av en händelse lanseras Mikkeller Midsummer Dream Lager på Systembolaget 15 juni, en öl där Mikkeller valt att brygga med 7 sorters humle som en hyllning till midsommarens 7 sorters blommor. Eller varför inte en klassisk tysk pilsner, Kellerpils, från humlemästarna på Apex eller 45 Days från To Øl? För veteölsfansen finns också nysläppta Suave från italienska Birrificio dei Castelli i behändig 75 cl-flaska att dela på. Publikfavoriten Mikkeller Drink’in the Sun ett säkert kort för den som vill dricka alkoholfritt, även den tillgänglig på såväl Systembolaget som på matvarubutiker. 

Mikkeller Midsummer Dream Lager 4,6% 
Apex Kellerpils 5,2% 
To Øl 45 Days Lager 4,7%
Birrificio dei Castelli Suave 5,3% 
Mikkeller Drink’in the Sun 0,3% 

/system/uploads/storage/article_image/asset/337/midsommar-grill-_dipa-toolbeer-web.jpg

GRILLEN 

Till det grillade vill vi gärna bryta av med något humligt, grumligt och fruktigt! Vi har inte bara en hel drös humlejuicer från Apex i lokala sortimentet, för ett par veckor sedan släpptes även Ten Hands Goblin King, en generöst torrhumlad IPA i New England-stil. Folkölsvarianten Ten Hands Little Goblin hittar du i matbutiken. I Systembolagets fasta sortimentet hittar vi dessutom To Øl #DIPA, en frisk och fruktig dubbel-IPA. Vi dricker också gärna säsongens K:rlek, som inte bara har en burk i sommarskrud utan också har en angenäm alkoholstyrka. Vill du hålla ner alkoholstyrkan ännu lite är både To Øl Implosion och Lervig No Worries Pineapple två heta tips - perfekta att ta med sig ner till bryggan för midsommarbadet! (Finns i beställningssortimentet för den som har lite framförhållning men också i mataffären och på unBooze!) 

Apex Orcus IPA 6,5% 
Ten Hands Goblin King 6,5% 
Ten Hands Little Goblin 3,5% 
To Øl #DIPA 8,7% 
Mikkeller K:rlek Vår/Sommar 2021 4,7% 
To Øl Implosion 0,3% 
Lervig No Worries Pineapple 0,3% 

/system/uploads/storage/article_image/asset/340/sommarol-alkoholfritt-midsommar-2021-web.jpg

Kafferickaren kan med fördel testa en söt stout. Till exempel chokladdrömmen Nocturnal från Ten Hands eller Basqueland Brewing Chocolate Clouds. Givetvis ser vi gärna alkoholfria Golden Cider Jordgubb till jordgubbarna. Och varför inte avsluta kvällen med alkoholfria hantverkscocktails från Highball. Här kan du välja mellan allt från uppriskande Mojito till söt-syrlig Cosmopolitan. Eller varför inte både och? Finns i flera mataffärer runt om i landet men också hos unBooze! 

Ten Hands Nocturnal 11,5% 
Basqueland Brewing Chocolate Clouds 12,5%
Golden Cider Jordgubb 0,5% 
Highball Cocktails Mojito 0,0% 
Highball Cocktails Cosmopolitan 0,0%