Sign in {{notSeenActivitiesCount}}
ENGLISH
SPRÅK / LANGUAGE:
Confirmation
You have to be at least 25 years old to visit this website.

Ny glutenfri öl till Systembolaget

Published 2018-02-27
Updated 2018-02-27

/system/uploads/storage/article_image/asset/141/Hotel_Henri_Saison.330ml.GF.EU.Fnl1.jpg
Den 1 mars kommer det nya ölet Mikkeller Hôtel Henri till Systembolagets fasta sortiment. En uppfriskande och fruktig Saison med inslag av bröd, apelsin och örter.

Saison är en varmjäst ölstil som från början bryggdes för säsongsarbetare som arbetade på fälten på den vallonska landsbygden. Saisonöl är ofta torr och kryddig och är en väldigt uppskattad ölstil att matcha med mat.

Hôtel Henri bryggs, precis som många andra av Mikkellers öl, hos det belgiska bryggeriet De Proef Brouwerij. Ett bryggeri som ligger långt fram vad det gäller innovation inom ölbryggning. Det bästa sättet att brygga ett bra glutenfritt öl enligt De Proef är att brygga ölet som vanligt med kornmalt och sedan använda sig av enzymer som kan bryta ner gluten. Enzymerna tillsätts under mäskning och jäsning och bryter ner ölets gluten till den grad att de knappt går att upptäcka. När ölet är klart genomgår det en särskild mätmetod kallad Elisa Competitive för att säkerställa att glutenhalten är under gränsvärdena för vad som klassas som glutenfritt. Nivån av gluten är mäts i ppm (parts per million/mg per liter) där EU:s nivå för "glutenfri" är 20 ppm.  

Från och med 1 mars 2018 kommer alltså ännu fler kunna njuta av riktigt bra öl, utan att tumma på smaken.

På Systembolaget här: Mikkeller Hôtel Henri

/system/uploads/storage/article_image/asset/143/hotel_henri_bottle_photo_liten.jpg