Sign in {{notSeenActivitiesCount}}
ENGLISH
SELECTED LANGUAGE:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Æblerov

Denmark

/uploads/lolita/upload/file/asset/202107/28/ablerov_apples.jpg

Æblerov (äpple-rov på svenska) är vild dansk cider när den är som bäst. Det här är cider för alla som gillar spritsiga naturviner och spontanjäst öl. Æblerov bjuder på kvalitet, smakdjup och komplexitet. 

Pallade äpplen

Idén till Æblerov föddes 2011 av nuvarande ägaren Morten Sylvest-Noer och tidigare partner Christopher Melin. En mindre utrustning hade köpts in men de hade inte tillgång till några egna äpplen. De började därför att ”palla” äpplen för sin första batch - först i sina familjers och vänners trädgårdar och sedan i Köpenhamns bostadsområden. Där gick de och kikade över trästaketen och ringde sedan till de husägare som såg ut att ha lovande äppelträd i sin trädgård. Det första årets byte resulterade i knappt 50 liter spontanjäst cider men när de öppnade de första flaskorna blev de helt tagna. Det smakade otroligt! Med äpplen i näsan och blod på tänderna blev det här starten på framgångssagan.

Vildjäst från frukten

2015 drog den kommersiella produktionen i gång på riktigt och idag är Æblerov en av Danmarks största och främsta cidermakare. Hos Æblerov är råvarorna och den naturliga processen i fokus och de samarbetar med flera av landets främsta ekologiska producenter av frukt och bär. De låter sedan vildjästen som lever på frukten och bären dra i gång jäsningsprocessen som sedan blir till cider, fruktviner och mash-ups som suddar ut gränserna mellan cider, öl och vin.

Sedan 2019 håller Æblerov till i To Øl City och har därmed också ett nära samarbete med To Øl.

/uploads/lolita/upload/file/asset/202107/27/aeblerov_bottles_toolcity.jpg