Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Brill & Co:s historia

Bakgrunden till företaget började redan 1987, då Piérre Brill började arbeta som vinagent för dåvarande statliga Vin & Sprit, som på den tiden hade monopol på alkoholimporten. När monopolet avskaffades 1995, bildade Piérre och hans far Egon Brill det nuvarande aktiebolaget Brill & Co AB för att bedriva vinimport för egen räkning. I samband med det erhöll de även licens för att importera starksprit.

År 2000 blev även öl en del av företagets produktportfölj och ett nytt intresse växte fram. Ett avgörande steg kom 2007, när Marc Schuterman och Jonas D Burenius tillsammans med Piérre såg en generell brist på bra öl på den svenska marknaden och bestämde att Brill & Co skulle göra en rejäl satsning på högkvalitativa hantverksbryggerier. Ett flertal samarbeten med utländska bryggerier, som vi tyckte vore spännande att introducera på den svenska marknaden inleddes, och ambitionen och målsättningen sattes högt. Vi ville jobba med några av de bästa och mest intressanta bryggerierna. I samband med det tog vi även kontakt med flera svenska mikrobryggerier som hade en växande efterfrågan men begränsade möjligheter att hinna både brygga tillräckligt med öl och samtidigt leverera den till kunderna, vilka ofta var spridda över landet. Vi såg en möjlighet att skapa ett mervärde för alla parter genom att börja distribuera även dessa svenska bryggeriers öl tillsammans med de importerade, något som visade sig vara ett framgångsrikt drag och gynnade såväl bryggerierna som restaurangerna som Brill.

Den framgångsrika utvecklingen fortsatte, intresset växte och vi nördade ner oss och rekryterade in ännu fler glada ölentusiaster i Brillgänget. Nu är det den stora passionen för kvalitetsöl som tagit över och som står i fokus för verksamheten, samtidigt som vi har breddat med intressanta produkter inom cider, äppelmust, hantverkssprit och sake.