Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Så beställer du

Beroende på vem som önskar beställa våra produkter samt vilken typ av produkter det handlar om blir tillvägagångssätten lite olika.

Restauranger, dagligvaruhandeln, grossister

Vi säljer och levererar till restauranger, hotell, grossister, butiker etc i hela Sverige. Är ni intresserade av att börja handla hos oss, är ni hjärtligt välkomna att kontakta säljchef Anton Cohén. Våra säljare är duktiga på att bistå med kunskap om produkterna och rekommendationer kring hur ni kan matcha dem till olika maträtter och sätta ihop ett väl avvägt sortiment.

Vänligen kontakta oss för mer info om hur du kan komma igång och beställa från oss.

Befintliga restaurangkunder kommer inom kort att få möjlighet att lägga beställningar via hemsidan. Vänligen kontakta er personliga säljkontakt för mer information.

Önskar ni maila en order till oss kan ni göra det direkt till er personliga säljare eller till order@brill.se.

Privatpersoner

Eftersom Brill & Co arbetar med import och försäljning i större skala, säljer vi i huvudsak till återförsäljare som sedan säljer vidare till slutkunderna.

Några av våra produkter är alkoholfria eller har en låg alkoholhalt (öl upp till 3,5% vol.) och får säljas i mataffärer och på caféer och liknande. Dessa produkter hittas lite här och där runt om i landet. Om din lokala mataffär inte har den produkt du söker får du gärna tipsa dem om att kontakta oss för att börja ta in den.

De flesta våra produkter är emellertid alkoholhaltiga drycker som endast får säljas genom Systembolaget. Det gäller starköl (>3,5% vol.), vin och cider över 2,25% vol. samt förstås starksprit.

För dig som privatperson går det att få tag på de flesta av Brills produkter genom Systembolaget men tillvägagångssätten skiljer sig lite beroende på om produkterna har någon typ av listning eller inte hos Systembolaget. Det kan framstå som komplicerat men har man väl förstått hur det funkar är det ganska enkelt. Vilken typ av tillgänglighet som en enskild produkter har framgår av informationen på dess produktsida.

Fast sortiment

Det här är produkter som Systembolaget har i sitt fasta sortiment. Beroende på produktkategori, försäljningsvolymer och lite annat får produkterna en viss butikstäckning där de står på hyllan. Det betyder att de fasta proudukterna alltid ska finnas på hyllan i ett antal butiker men inte nödvändigtvis i allihopa. För att se i vilka butiker produkten finns tillgänglig för tillfället går det bra att klicka på länken för att komma till Systembolagets hemsida, där man kan se lagersaldot i de butiker där den finns. Man kan också beställa alla produkter i fasta sortimentet till valfri butik oavsett om de brukar ha den där eller inte. Varje gång någon beställer en produkt registreras den dessutom som efterfrågad så om tillräckligt många frågar efter den kommer den att kvalificera sig för att komma upp på hyllan i fler butiker.

Tillfälligt sortiment

Det här är produkter som finns på Systembolaget en begränsad tid. Det gäller dels säsongsprodukter som exempelvis julöl, som finns under en bestämd tidsperiod (TST - Tillfälligt Sortiment Tid). Och dels så kallade exklusiva lanseringar där Systembolaget köper in ett visst antal flaskor och säljer dem tills de tar slut (TSE - Tillfälligt Sortiment Exklusiv). Ofta släpps dessa i ett begränsat antal utvalda butiker, så titta gärna på Systembolagets hemsida vilka butiker som har dem inne. Det går också vanligtvis att beställa dem till din butik via Systembolagets hemsida eller valfri butik. Sedan något år tillbaka har Systembolaget även ett specialsortiment för produkter producerade i mindre skala inom Sverige (TSLS - Tillfälligt Sortiment för Lokalt och Småskaligt). Dessa produkter säljs på hyllan främst i producenternas närområden men kan beställas till alla olika Systembolagsbutiker.

Beställningssortimentet

Det här är produkter som oftast inte finns i Systembolagets butiker men som du kan hitta på Systembolagets hemsida och beställa till din lokala butik. Produkter beställda via beställningssortimentet tar vanligtvis upp till 8 arbetsdagar att få skickade till butiken. De beställs enklast via Systembolagets hemsida (klicka på direktlänken för aktuell produkt här hos oss) eller be om hjälp hos personalen i din butik så kan de hjälpa dig. Alla beställningar registreras som efterfrågan och om tillräckligt många beställer samma produkt kan den kvalificera sig till det ordinarie sortimentet.

När det gäller storleken på beställningarna för produkter i beställningssortimentet är det ofta krav på att köpa hela lådor, för att priserna ska hållas ner. En del varor, ofta stora och exklusiva flaskor, säljs emellertid styckvis. Vilket som gäller för respektive produkt framgår på produktsidan.  

Privatimport

Många av Brills produkter finns inte listade i något sortiment men går ändå att beställa via så kallad Privatimport om vi har tillräckligt av varan inne på vårt lager. En privatimport görs också alltid via Systembolaget, genom att man fyller i en offertförfrågan på hemsidan (eller i butik) som sedan skickas vidare till oss. Därefter återkom vi (genom Systsembolaget) med pris och om produkten finns tillgänglig. Priset du får av Systembolaget är inklusive moms och det tillkommer inte några extrakostnader för frakt eller liknande.

Oftast säljs våra varor som hela kollin vid privatimport men ibland även styckvis, främst för stora och exklusiva flaskor. Det framgår här på hemsidan hur många flaskor som ingår i ett kolli för just den produkt som du vill beställa samt om den endast säljs som hela kolli eller om även kan beställas styckvis.

En privatimport tar i regel omkring 3 veckor men under högt belastade perioder för oss och Systembolagets personal kan det dröja lite längre. Det gäller exempelvis före jul och nyår samt vid ölfestivaler och liknande.

Läs mer om privatimport på Systembolagets hemsida: http://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/

Export

För oss är det viktigt att vara en del av den internationella ölscenen och att se till att svensk öl av hög kvalitet når intresserade kunder över hela världen. Brill & Co ombesörjer idag en stor del av exporten från våra svenska samarbetspartners Dugges, Brekeriet, Electric Nurse och Apex. Vi har nu exportkunder i tjugo olika länder och flera ytterligare är på gång.

För frågor kring exporten, vänligen kontakta Lars Landeman.