Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Så använder du hemsidan

Det mesta på hemsidan är förhoppningsvis enkelt att förstå men vissa saker har vi valt att sammanställa en liten beskrivning av nedan.

 

Produktsök- och filtrering

Genom att klicka på någon av produktkategoriknapparna på förstasidan eller välja produktkategori från huvudmenyn under Produkter, kommer du till en filtreringsfunktion för att söka och filtrera bland produkterna i vårt sortiment.

Filtrering

Genom att klicka på de olika värdena och dra i skjutreglagen kan du filtrera produkterna på en mängd olika attribut.

För vissa attribut där det finns många olika värden, exempelvis ölstilar, visas från början endast de vanligaste medan restan nås genom att man klickar på den lilla pilen till höger för att expandera listan.

/system/uploads/storage/page_image/asset/32/Expansionsknapp.png

Histogramen i varje knapp visar hur stor andel av produkterna som motsvarar just den egenskapen. Om du hovrar med musen över ett histogram visas det exakta antalet produkter i en liten svart box. Om du har filterat på flera olika egenskaper och hovrar över ett histogram visas dels den svarta boxen med hur många produkter som motsvarar egenskapen totalt sett och dels en liten vit ruta som visar hur många produkter som har filtrerats ut med alla de valda filtrena aktiva.

/system/uploads/storage/page_image/asset/33/AntalTr_ffar.png 

Du ser också hela tiden hur många produkter du har filtrerat ut både till höger i fritextsökrutan strax ovanför filterknapparna och nedanför filterknapparna.

/system/uploads/storage/page_image/asset/34/Filterm_tare.png

Det finns även en knapp för att enkelt nollställa alla gjorda filtreringar.

/system/uploads/storage/page_image/asset/29/Nollst_llFilter.png 

Visningslägen

Det finns fyra olika visningslägen att välja mellan för de filterade produkterna: listvy, listvy med små bilder, gallerivy med mellanstora bilder och gallerivy med stora bilder.

/system/uploads/storage/page_image/asset/30/Visningsl_gen.png

Spara webbadressen till en specifik filtrering

Varje filtreringskombination du gör får en specifik webbadress, som du kan spara om du snabbt vill återkomma till samma filtrering. Klicka på knappen Kopiera länk till denna filtrering, så kan du spara den exempelvis som ett bokmärke i webbläsaren eller maila till en vän.

/system/uploads/storage/page_image/asset/35/KopieraL_nk.png

Lägga produkt i lista och lägga till jämförelse

Genom att klicka på ikonen för Lägg i lista kan du lägga till produkter i personliga listor som du kan skapa och hantera via Mina Sidor (se mer nedan). Du kan också välja att lägga en produkt till jämförelse, genom att klicka på ikonen för Jämför produkt.

/system/uploads/storage/page_image/asset/36/ListedProduct.png

När du har lagt till en produkt för jämförelse får du frågan om du vill fortsätta och lägga till fler produkter till jämförelse eller om du vill gå till jämförelsesidan.

Produktjämförelser

Upp till nio produkter kan jämföras med varandra samtidigt.

/system/uploads/storage/page_image/asset/37/Comparison.png

Från produktjämförelsen kan du också lägga produkter i listor samt för bevakning (se mer nedan). 

 

Produktsidorna

På produktsidorna hittar du information om våra produkter. Här finns, beroende på tillgång till informationen, uppgifter om många olika parametrar för de olika dryckerna.

Du kan välja att lägga produkter i listor, bevaka dem och att lägga dem till jämförelser för att jämföra med andra produkter.

/system/uploads/storage/page_image/asset/40/ProductButtons.png

Lägg i lista

Genom att klicka på Lägg i lista (man måste vara inloggad först) kan du lägga till produkterna till personliga listor som du sedan kan hantera, skriva ut och skapa produktkataloger från under Mina Sidor.

Bevaka produkt

Genom att klicka på Bevaka (man måste vara inloggad först) kan du bevaka en produkt. De innebär att du får notifikationer när någonting ändras hos produkten, till exempel att den hamnar i ett nytt sortiment på Systembolaget, får nytt pris eller liknande. Under Mina Sidor (se nedan) kan du sedan välja om du vill ha notifikationerna skickade via email eller om de endast ska synas när du loggar in på sidan.

Lägg till jämförelse

Genom att klicka på "Jämför produkt" kan du lägga till produkter till en produktjämförelse för att jämföra dem mot varandra. Du kan jämföra upp till nio produkter samtidigt (se ovan).

Recensioner via RateBeer

Vi har valt att använda oss av världens störsa sida för ölrecensioner på nätet, RateBeer, som underlag för omdömen och recensioner på hemsidan. Recensionerna och kommenterarna hämtas direkt från RateBeer och uppdateras en gång per dygn.

/system/uploads/storage/page_image/asset/41/RateBeer.png

För att kunna lägga in egna omdömen måste du vara registrerad på RateBeer.

 

Mina Sidor

Mina sidor är din personliga del av vår hemsida. Här har du möjlighet att skapa och hantera personlia listor och bevakningar. Som restaurangkund finns snart även möjligheten att kunna lägga ordrar via hemsidan som sedan hanteras av våra säljare innan de skickas. Om du är en befintlig restaurangkund som vill använda denna möjlighet, vänligen kontakta din säljare för mer information.

Mina listor

När du är inloggad kan du skapa och hantera listor med produkter som du själv lägger till och tar bort efter behov. Varje lista kan ges ett namn och en beskrivning för att du på ett smidigt sätt ska kunna hålla ordning på dina olika listor. Varje lista kan enkelt döljas eller visas igen genom att man klickar på den lilla pilen längst till vänster i rubrikraden. Man kan också sortera produkterna i listan genom att klicka på de olika rubrikerna. Fyra olika visningslägen finns också att välja mellan. Utifrån varje lista kan du även genom en enkel knapptryckning skapa en produktkatalog i pdf-format bestående av produktbladen för de enskilda produkterna i listan.

Restauranger med tilldelad restauranginloggning kan också skapa beställningar av enskilda produkter i en lista eller utifrån listan i sin helhet.

/system/uploads/storage/page_image/asset/42/MyLists.png

Mina bevakningar

Som inloggad kan du skapa bevaningar av produkter, producenter och evenemang. Har du lagt något för bevakning får du en notifiering nästa gång du loggar in på sidan om vad som har ändrats. Du kan också ställa in om du även vill ha notifieringarna skickade till dig via email. Skulle du någon gång tillfälligt vilja pausa email-notifikationerna kan du med en knapptryckning ta bort den övergripande emailfunktionaliteten för samtliga produkter för att sedan klicka i boxen igen och då ha kvar inställningarna för de enskilda produkterna/producenterna/evenemangen.

/system/uploads/storage/page_image/asset/43/WatchingsEmail.png

 

Kalender

På hemsidan finns även en kalender med olika festivaler, provningar, Systembolagssläpp etc.

Genom att klicka på Ladda ner till kalender kan du se till att evenemanget hamnar i din egna kalender i Outlook, Google eller liknande.

/system/uploads/storage/page_image/asset/46/AddToCalendar.png

Denna funktion finns även på sidorna för respektive evenemang, liksom möjligheten att lägga evenemangen för bevakning.

/system/uploads/storage/page_image/asset/45/EventButtons.png

När tidpunkten för eventen har passerat kan du fortfarande hitta dem i eventarkivet.