Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Frederiksdal

Danmark

Frederiksdal är en körsbärsvinsproducent utöver det vanliga. Här produceras världens kanske bästa körsbärsviner och de är långt ifrån de söta bärdrycker man lätt förknippar med körsbärsvin. Vinerna från Frederiksdal är gjorda på surkörsbären Stevnsbär som ger vinerna långt mer komplexa, djupa och vinlika smaker som gör att vinerna passar bra till mat likväl som sällskapsdryck.

Man använder endast svarta danska surkörsbär (av fruktexperter beskrivna som den nordiska vindruvan) i produktionen av Frederiksdals viner. Inga andra bär- eller fruktjuicer. Körsbären i sig är inte särskilt goda att äta som de är men är istället utmärkta för just vinproduktion med mycket syra och djup färg. Denna typ av surkörsbär finns på flera ställen i norra Europa men de danska ses som de bästa. Frederiksdals läge på Lollands västra spets är idealisk. Solen reflekteras i vattnet, vintern är mild och våren kommer tidigt. Allt detta tillsammans ger en lång växtsäsong som resulterar i bra smak och komplexitet till körsbären.

På Fredriksdal låter man sedan körsbärsvinet lagras och åldras på olika sätt vilket ger vinerna sina egna karaktärer. Matcha gärna vinerna med mat och upptäck din favorit!

 

Vill du läsa mer om Frederiksdal? Besök www.frederiksdal.com

Recept att matcha vinerna med: www.frederiksdal.com/en/gastronomien/