Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Stockholm Brewing

Sverige

/uploads/lolita/upload/file/asset/202108/29/stockholm-brewing-crew.jpg

Stockholm Brewing startade 2012 som ett hobbyprojekt mellan 3 gamla kompisar. Under de första åren bryggdes ölet på helger och kvällar i mycket liten skala. 2013 anställdes Michel Ahlin Wigardt som bryggare. Sedan dess har bryggeriet höjt kvalitet och ökat produktionen sakta men säkert. 

Redan från start har de använt ekologiska råvaror och jobbat med hållbarhet. Grunden i samtliga Stockholm Breweings öl utgörs av ekologisk malt från Warbro Kvarn i Södermanland och numera är bryggeriet och alla deras öl ekologiskt certifierade. 

2018 flyttade bryggeriet från Södermalm till Frihamnen i Stockholm. Där har de specialanpassat sina lokaler för bryggeriet, skapat utrymme för att kunna expandera, samt öppnat sin egna restaurang och bar. I baren finns 20 kranar med hantverksöl, främst från sin egna produktion, men även från vänner och bryggerier som de tycker om. 

Stockholm Brewing brygger precis sådan öl som de känner för, och som de själva tycker om att dricka. Sedan länge gillar de att göra ljusa, torra och väldigt drickbara öl. Att laborera med olika typer av lager och saisons brinner de extra starkt för. Men det tillverkas också humledrivna pale ales såväl som suröl med frukt eller kryddningar. 2021 släpptes även deras första 100% spontanjästa öl, ett projekt som pågått i flera år och som vi garanterat kommer att se mer av.

https://www.stockholmbrewing.com/