Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
VALDA SPRÅKET:
Confirmation
You have to be at least 21 y.o. to visit this website.

Traquair

Skottland

Traquair House var ursprungligen ett slott som ägdes av de skotska kungarna under medeltiden. I slutet av 1400-talet blev den dåvarande kungens kusin, James Stuart, den förste Laird of Traquair, och sedan dess är det hans ättlingar som bor i huset som är känt som det äldsta bebodda och mest romantiska huset i Skottland.

1965 när Peter Maxwell Stuart, tjugonde Laird av Traquair, tog en promenad bland sina 40-50 rum, upptäckte han en gammal bryggerianläggning. Det visade sig att i detta bryggeri hade öl tillverkats redan 1566 och fram till början på 1800-talet. Peter Maxwell Stuart fick igång bryggeriet igen, utan att byta några delar. Bland annat den stora kopparpannan som installerades 1739 (kvittot finns kvar) används fortfarande.

Framställningsmetoderna bygger på gammalt traditionellt hantverk och Traquair House är det enda brittiska bryggeri som fermenterar hela sin produktion på ekfat. Idag är det Lady Catherine Maxwell Stuart, Peter Maxwell Stuarts dotter, som är ansvarig för bryggeriet. Hon skulle ha varit drottning av Skottland om Skottland fortfarande var ett eget kungadöme.

http://www.traquair.co.uk/traquair-house-brewery