Two Face Soda Gnome/Beaver

Producent:

Two Face Soda

Produktgrupp:

Läsk

En läsk med grön och frisk smak. Gjord på fermenterat Mao-Feng te. Two Face gör flera sorters läsk med olika frukter och kryddor men denna gör de helt utan smaksättning. Syrlig och balanserad med en liten sötma. Här kan vi känna toner av både Sauvignon Blanc och gröna krusbär. Perfekt som måltidsdryck.

Tevärlden är full av tusentals olika téer. Two Face har testat upp emot ett hundratal svarta, vita och gröna téer men fastnat för Mao-Feng. Ett kinesiskt grönt te som har helt rätt kvalitet för fermentering.

Nyhet
Gnome/Beaver 33 cl burk
Burk 0,33 l
Antal/kolli: 24

Two Face Soda

Two Face är fermenterad soda med komplexitet. Alkoholfri dryck när den är som bäst! Spännande, elegant och smakrik. Two Face Sodas produkter är långt ifrån vad man kanske ofta tänker på när man tänker på läsk. Samtliga produkter från Two Face har elegans och lämpar sig bra som måltidsdryck. Denna fermenterade soda mäter sig smakmässigt med andra traditionella drycker såsom öl och vin när det gäller djup och komplexitet. Two Face är ett tydligt exempel på att avsaknaden av alkohol inte behöver vara tråkig; tvärtom. Genom en innovativ dubbelfermentering bryter Two Face ny mark och öppnar upp för en helt ny smakupplevelse. Denna fermentering låter råvarorna träda fram starkare och mer levande än tidigare. Resultatet är en fermenterad soda som smakar som inget du har druckit tidigare. Så här berättar Two Face Soda om tillverkningen av sina produkter: ”När vi brygger, blandar vi ihop en rejäl sats te med obehandlade teblad med varmt vatten. Vi låter det svalna till rumstemperatur och strör lite socker över. Vid det här laget liknar det nästan ett sött iste. Efter det tillsätter vi jäst från en tidigare blandning, precis som surdegsproffsen gör. Teet får sedan jäsa i öppna kärl, inget av det där med stängda kärl som med öl eller vin (undantaget spontanjäst öl). Jästen sätter i gång sockeromvandlingen till alkohol och koldioxid. Samtidigt förbereder sig bakterierna för att omvandla den alkoholen till olika organiska syror, tack vare syre från luften runtomkring det öppna kärlet. Tack vare bakterier och syre bildas mjölksyra (OBS: ej laktos! Mjölksyra är veganskt!), äppelsyra och glukuronsyra i våra produkter. Det är fina grejer! I takt med att tiden går och jäsningen fortskrider, minskar sötman när sockret försvinner och surheten ökar. Samtidigt ljusnar färgen och smaken övergår från iste till en helt ny vinsensation. Vår brygd är klar när surheten är på plats och den där iste-känslan har gått på semester,  samtidigt är alkoholen är nere på under 0,5%”.

Mer från samma producent