Äppelsäsongen är här

Publicerat: 2020-09-23

Karlskrona Musteri.jpg

På Brill står hantverksölen ofta i fokus men faktum är att vi även är väldigt förtjusta i kvalitetscider. Nu när hösten är på ingång är det också äntligen dags för äppelsäsong - och vi kan verkligen frossa i juice, mos, kakor, must och cider. Kvalitetscidern är en dryck som är på stark frammarsch och de rena smakerna passar alldeles perfekt till soliga höstdagar. 

I vår cider- och äppelmustportfölj hittar ni:

Golden Cider, en svensk hantverkscider tillverkad av de finaste råvarorna, direkt från den skånska myllan. Namnet är en hyllning till Skånes guldgula fält. Har precis släppt en äppelcider på 750 ml i Systembolagets tillfälliga sortiment, som går att beställa till alla butiker. Kolla in den här!

Samuel Smith, brittiskt bryggeri som förutom fantastisk öl också tillverkar halvtorr ekologisk cider och perry.

Goldkehlchen, en liten premiumproducent från Österrike där de plockar sina äpplen för hand. Cidern är torr och frisk och av riktigt hög kvalitet. Inga koncentrat här inte!

Fejø Cider, en exklusiv och prisbelönt liten producent från Danmark som följer franska traditionella metoder. Kommer i 75 och 37,5 cl flaskor.

Karlskrona Musteri, ett KRAV-märkt musteri där musttillverkningen handlar om att hitta en balans mellan de två huvudsakliga smakerna för musten - sötma och syrlighet.