Brewski - nu tillgängliga för Horeca!

Publicerat: 2023-06-02

Brill har sedan tidigare levererat Brewskis lågalkoprodukter till dagligvaruhandeln. Vi är glada över att nu också kunna erbjuda Brewskis sortiment till våra restaurangkunder.

Brewski - miljö.jpg

Från Helsingborg kommer kalasbryggeriet Brewski som satte sitt namn på Sveriges ölkarta med galet fruktiga öl som Mangofeber och Pango IPA. För att inte tala om deras tårtöler: pastry sours och stouts som alla är inspirerade av olika bakverk. 

Bakom Brewski står Marcus Hjalmarsson som 2013 fick lov att ställa ett eget bryggverk hos Höganäs Bryggeri. Där experimenterade han med att tillsätta frukt i bryggningen eftersom humlen han köpt var alldeles för dålig. Och Mangofeber var född. Sedan 2014 huserar bryggeriet i egna lokaler, i ett före detta slakteri i Helsingborg.

Brewski är sedan 2016 också grundarna till en av Sveriges största hantverksölfestivaler, Brewskival, som varje år lockar besökare och bryggare från hela världen. Dessutom har Brewski inte bara en egen bar med taproom, Barski, i Helsingborg utan också i både Oslo och Helsingfors.

Barski skylt.jpg