Brutes - nu på burk!

Publicerat: 2023-11-09

Fler och fler bryggerier burkar idag majoriteten av sina öler. En trend som vi nu även ser att många cider- och vinproducenter hakar på. Brutes har precis lanserat några av sina cider och frukt pèt-nats på burk.

Brutes släpper 4 nyheter på burk! Frown Flipper och Not Today Satan kommer nu förutom på 75 cl flaska även i 33 cl burkar. Dessutom släpps Blood Of Jupiter och Alright Alright Alright på behändiga 25 cl burkar.

Idén om att tappa upp på burk kom till Brutes genom feedback från barer och restauranger som efterfrågade burkar som alternativ till när man inte behöver öppna hela flaskor. Burk är även ett mer hållbart sätt att konsumera produkten och ett snällare alternativ för miljön.

Själva processen har för Brutes varit något utmanande, främst eftersom man aldrig jobbat med kolsyresättning tidigare. Men med god hjälp av bryggarvännen Oscar samlade gänget på sig den kunskap som behövdes. I tillägg underlättades arbetet av Canman som erbjuder portabla burklinor som enkelt sattes upp på plats ute i cideriet.

Alright Alright Alright - burk miljö.png

Not Today Satan - burk miljö.png