Dugges satsar på burk

Publicerat: 2022-03-15

Dugges burkar.jpg

Fler och fler bryggerier har börjat burka sina öler och senast i ledet är Dugges. Glasflaskan kommer fortsatt att få hänga med en tid, men tanken är att fler öl kommer burkas framöver.

Det finns flera fördelar med öl på burk: dels kyls en burk ner snabbare än en flaska, den är stapelbar och så är den helt befriad från ljus- och syreinsläpp som på sikt kan påverka kvaliteten på ölet. För att inte nämna att den också är lättare än en flaska, vilket bland annat är en fördel för miljön.

I höstas drog installationen av burklinan igång, en process som hade dragit ut på tiden på grund av såväl aluminiumbrist som leveransförseningar orsakade av pandemin. Men sedan årsskiftet kunde äntligen de första burkade ölerna börja rulla ut. 

De flaskade ölerna kommer att finnas kvar, men man kommer successivt att gå över till burk mer och mer och de flesta nyheterna kommer att komma på burk. Till en början så kommer Dugges att fokusera på 33 cl-burkar, men tanken är att de också ska börja jobba med 50 cl-burkar på utvalda öler.