Lowlander - uppfriskande brygder med örter, kryddor och frukt

Publicerat: 2023-06-26

En öl på Lowlander börjar med att skala färsk frukt, plocka blommor eller bär och skapa infusioner av örter och kryddor. På så sätt vill man få fram intressantare öl, med djup av välbalanserade naturliga smaker från naturen. Brill & Co välkomnar nu Lowlanders lågalkosortiment i portföljen!

Lowlander - miljö (3).jpg

Idén om Lowlander växte fram när Frederik Kampman jobbade på ett gindestilleri i Storbritannien där botaniska ämnen används flitigt i såväl gintillverkning som cocktails. Han ställde sig frågan om vad som skulle hända om man använde dessa växter för att brygga snarare än att destillera. 

Till sin förvåning upptäckte han att Nederländerna, the low lands, faktiskt har en spännande historia när det kommer till att brygga med växter. När holländska upptäcksresande reste jorden runt återvände de hem med värdefulla örter och exotiska kryddor, som de sen också kryddade sin öl med.

Lowlander - miljö (2).jpg

Lowlander - herb chart.jpg

Det är Lowlanders grundläggande övertygelse att lite holländsk uppfinningsrikedom kombinerat med naturens kraft skapar oändliga möjligheter. Sedan starten 2017 jobbar Lowlander med att hitta balans genom kombinationer av växter - eller örter, kryddor och frukt - för att brygga unikt uppfriskande drycker.  På så sätt hoppas man också kunna bidra till att vidga ölets horisonter.