Nytt och påfyllt från Williams Bros.

Publicerat: 2024-05-05

Williams - nytt påfyllt.png

Efterlängtat har vi nu fått påfyllning från skottska Williams Bros. Brewing. Förutom gamla klassiker och nygamla sorter i ny tappning har vi också tagit in en del nyheter - både på burk och fat!

Bröderna Bruce och Scott Williams gemensamma bryggerihistoria började i slutet på 80-talet med den numera ikoniska Fraoch Heather Ale, en ale med ljung som är baserad på ett 4000 år gammalt recept. Därefter följde en hel del andra historiska ölsorter gjorda på bland annat fläder, sjögräs och granskott. Baserade på uråldriga recept ger dem en idé om vilken typ av öl som dracks för hundratals, till och med tusentals år sedan! Många av ingredienserna till de historiska ölerna plockar och skördar de själva. På bilden ovan skymtas exempelvis Bruce, i full färd med att skörda ljung till Fraoch.

Produktionen växte med tiden och i början av 00-talet flyttade bryggeriet till större lokaler. I samband med det började man bredda sin portfölj med en serie moderna, personliga och högkvalitativa ales. Alla framställda enligt noggranna, hantverksmässiga metoder. På senare år har man dessutom satsat mer och mer på glutenfritt.

Förutom påfyllning av en del gamla klassiker, både historiska och moderna ölsorter, så har vi fått in ett helt gäng nya öler: fruktiga IPA, somriga Golden Ale och chokladdoftande stout. Flera av ölen är dessutom glutenfria! Efter några års uppehåll hos oss kan vi också välkomna tillbaka Joker IPA, en välhumlad och välbalanserad IPA, nu både på både burk och fat.