Ö-chips - skräddarsydda smaksättningar som passar perfekt till drycken

Publicerat: 2023-06-29

På Brill & Co är vi glada att presentera ett nytt samarbete med gotländska Ö-chips. Hela deras produktion är så miljövänlig som möjligt och produkterna är framtagna i samarbete med sommelierer och ölmästare för att komplettera drycken på bästa sätt.

Idén till ö-chips väcktes när Simon Kanellos och Mikael Lundin konstaterade att jordnötter från andra sidan jorden kändes som ett ovärdigt snacks till drycken de hade framför sig. Duon har sin bakgrund i krogbranschen och tillsammans med sommelierer & ölmästare tog de fram smakerna till ö-chips för att kunna erbjuda ett smakfullt tilltugg skräddarsytt till drycken.

Ö-chips - Banner Webb.png

Chipsen görs av speciellt framtagen potatis från potatisodlaren Andreas ”Ante” Wiklund i Stora Tollby. Ö-chips hämtar dagligen färsk potatis härifrån med deras miljövänliga elbil till den lilla chipsfabriken på Stafva Gård. I fabriken drivs fritösen med miljövänlig gas och elektriciteten kommer från ett vindkraftverk som driver generatorn i fabriken.

Till sist packas chipsen ner i en klimatvänlig pappersförpackning. Påsen öppnas upptill och står av sig själv vilket gör den enkel att dela med sina vänner.

Ö-chips - Rött vin - miljö webb.jpg