Över 50 ekologiska drycker

Publicerat: 2023-01-24

Stockholm Brewing Eko.jpg

Att kunna erbjuda ekologiska alternativ blir mer och mer en självklarhet. Många av Brills bryggerier är ekocertifierade och erbjuder flera ekologiska öl. Dessutom har vi andra ekologiska produkter såsom cider och cocktails.

För att ett öl ska få klassas som ekologiskt måste 95% av råvarorna vara ekologiska. Tillsammans med vatten så är det malten som är ett öls huvudsakliga ingrediens. Det innebär att malten (oftast korn, men även vete, havre och råg) och humlen har strikta krav på hur de framställs. Exempelvis är kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel som innehåller kväve inte tillåtet. Men förutom att råvarorna behöver vara ekologiska är det mycket annat som också behöver förändras - nya rutiner ska skapas och hela bryggeriet måste certifieras, något som ställer krav på hela produktionen. I undantagsfall, när det av någon anledning inte går att få tag på rätt mängd eller kvalitet av en ekologisk ingrediens går det att söka dispens. 

Precis som lågalkoöl så är ekologisk öl en produktgrupp som på senare år ökat i takt med konsumenternas efterfrågan, och idag finns det ett relativt brett utbud att välja på för den som vill dricka miljövänligt. Många av Brills bryggerier är ekocertifierade och erbjuder flera ekologiska öl. Dessutom har vi ekologisk cider, must och cocktails. Just nu har vi över 50(!) olika ekoprodukter i sortimentet! 

Ekoprodukter.jpg

Några av våra ekobryggerier

 

Stockholm Brewing

För Stockholm Brewing har det cirkulära och närodlade varit en central del av bryggeriets hjärta och vision redan från start. Många öl från Stockholm Brewing är också ekologiska. Även de öl som inte är ekologiska består av nästan bara ekologiska råvaror. 

Brekeriet

Brekeriet är ett småskaligt hantverksbryggeri som har nischat sig inom öl med vildjäst och bakterier, något som de är var först med i Sverige. Precis som Stockholm Brewing har Brekeriet som mål att skapa naturliga produkter med närodlade råvaror. Flera av Brekeriets öl har bryggts med egenplockade bär och blommor. Många av Brekeriets produkter är ekologiska och de flesta, utan de som innehåller honung, är dessutom veganska.

Samuel Smith

Alla Samuel Smiths fruktsuröl bryggs på bryggeriet i Stamford och sötas sedan med ekologiska fruktjuicer. Finns i smakerna aprikos, körsbär, hallon och jordgubb. Förutom fruktölen är även flera andra av Samuel Smiths öl ekologiska.