Premiär för Ten Hands nya bryggeri

Publicerat: 2023-06-05

Sedan starten 2018 har Karlstadsbryggeriet Ten Hands bryggt som fantombryggare hos andra bryggerier i Värmland, men sedan en liten tid tillbaka har de nu sitt alldeles egna bryggeri hemma i Karlstad.

Bryggeribesök 2023 (11).jpg

Bryggeribesök 2023 (17).jpg

Tidigare i våras var Brill & Co på besök hos Ten Hands helt nya bryggeri. Från att tidigare fantombryggt hos framför allt Wermlands Brygghus har man nu flyttat in i helt egna lokaler i industriområdet Örsholmen i Karlstad. Här har man installerat nytt bryggverk och jästankar som mer än dubblat kapaciteten. 

”Det känns underbart att äntligen ha vårt egna toppmoderna brygghus med extremt hög grad av automation. Tidigare hade vi totalt 8000 liter i jäskapacitet, nu har vi 20000 liter”, säger Ten Hands Robert Hedell

Den ökade kapaciteten ger bland annat bryggeriet möjlighet att brygga ölstilar de helt enkelt inte haft tid eller plats för att brygga tidigare. Men med ett eget bryggeri kommer också andra möjligheter så som att bjuda in andra vänner från branschen. Hittills har Ten Hands redan hunnit brygga sex olika collabs med både svenska och amerikanska bryggerier och fler roliga samarbeten är planerade framöver.

Bryggeribesök 2023 (22).jpg

”Vi arbetar på att få till ett provsmakstillstånd och så snart det är klart kommer det finnas möjlighet att besöka oss för rundturer och provningar”, hälsar Robert. För den som har vägarna förbi Karlstad kan man alltså snart få möjlighet att få en inblick i allt spännande som händer.

Den första ölen från nya bryggeriet har redan börjat rulla ut. Senast kommer nu två purfärska, prisvärda och lättdruckna öl, en IPA och en Pale Ale. Till en början släpps dessa två läskande och tropiska öler enbart på fat till våra restaurangkunder.