Stockholm Brewing Co.!

Publicerat: 2020-08-03

Stockholm Brewery - Crew beskuren.jpg

På Brill & Co har vi den stora äran att presentera ett nytt samarbete - Stockholm Brewing Co.! Stockholm Brewing, som till en början startade som ett hobbyprojekt, har sakta men säkert höjt kvaliteten och ökat sin produktion. Under de första åren bryggdes ölet på helger och kvällar i begränsad skala men sedan dess har mycket hänt.

Bryggeriet banade vägen för branschen då de var först ut med att öppna en provsmakningsbar i sina dåvarande lokaler på Södermalm i Stockholm. Processen innebar en del jobb men efter en dom i Kammarrätten fick de rätt att servera öl i bryggeriet. Konceptet var en given succé och har också lett till att andra bryggerier kunnat följa efter.

I och med att efterfrågan succesivt ökat behövde Stockholm Brewing leta sig till större lokaler och 2018 flyttade bryggeriet från Södermalm till Frihamnen i Stockholm. Där har de specialanpassat sina lokaler för bryggeriet för att kunna expandera och har också fördubblat sin produktion. Dessutom öppnade de sin egen restaurang och bar, FARM.

Restaurangen drivs som en ekologisk förlängning av bryggeriet och konceptet grundar sig i god, lokal, organisk mat och hållbarhet. Från första början har bryggeriet jobbat med just hållbarhet och använt sig av ekologiska råvaror. Numera är bryggeriet ekologiskt certifierade och grunden i samtliga Stockholm Brewings öl utgörs av ekologisk malt från Warbro Kvarn i Södermanland. Restaurangen samarbetar med Karshamra Mat & Trädgård, en gård i Botkyrka utanför Stockholm där merparten av grönsakerna som serveras odlas. Det organiska avfallet från bryggeriet återvinns sedan också på gården som djurfoder och kompost.

Vi är extremt stolta och glada att vi nu inleder ett samarbete för distribution av våra öl till hotell- och restaurangmarknaden genom Brill & Co. Brill var vårt förstahandsval när det kommer till distribution som vi är vänner med och som vi respekterar. Lägg till att de har ett otroligt team med en fantastisk kunskap och entusiasm när det gäller hantverksöl!” säger Niklas Jakobson, grundare och VD på Stockholm Brewing