Dugges Mango Mango Mango Folk 3,5%

Producent:

Dugges

Produktgrupp:

Sour/Wild Ale

Folkölsversionen av klassikern Mango Mango Mango! Ett syrligt fruktöl med ett, två, tre lager av smak och arom från frukt och humle. En riktig storfavorit.

Om du använder frukt i öl finns det ingen bättre frukt att använda än mango. Åtminstone är det vad Magnus på Dugges säger. Och han borde ha rätt så bra koll. Magnus är nämligen upphovsmannen till många av Dugges fruktöl.

När det kommer till detta öl ville Dugges pressa in så mycket fruktighet som möjligt och använde mangosmak från två typer av mangofrukt OCH från Mosaic™-humle. En humlesort som kan ge en viss mangokaraktär. Starkölsversionen av Mango Mango Mango är en av Dugges grundpelare. Den har hängt med sedan 2017 och vi tröttnar aldrig på den! Denna version med något lägre alkoholhalt är Dugges försök att göra Mango Mango Mango ännu mer tillgänglig. Mindre alkohol, liiite mindre syrlig, men fortfarande samma mangogalenskap.

Mango Mango Mango 3,5% 33 cl burk
Burk 0,33 l
Antal/kolli: 24
Artikelnummer
1452-C24330
Varumärke
Dugges
Produktgrupp
Sour/Wild Ale
Alkoholhalt
3,5%
Land
Sverige

Dugges

Göteborgsbryggeriet Dugges, med Mikael Dugge Engström i spetsen, var ett av de första bryggerierna i Sverige som satsade helhjärtat på den moderna hantverksölen, och är också ett av de bryggerier Brill har jobbat längst med. Sedan starten har Dugges klivit fram som ett av Sveriges mest spännande och framgångsrika bryggerier.  Dugges är idag inte bara pionjärer inom den svenska hantverksölsscenen, utan fortsätter också ständigt att förnya sig och experimentera med både stilar och smaker. Med ett brett och personligt sortiment har Dugges dessutom erhållit mycket uppskattning och ett flertal utmärkelser. I deras produktstall finns allt från lager, pale ale, IPA och stout men även en hel del suröl. Både 2018 och 2019 var Dugges det bryggeri som sålde mest syrligt öl på Systembolaget där framförallt Tropic Thunder är den främsta kioskvältaren.  Just Tropic Thunder är ett resultat av ett samarbete med amerikanska Stillwater Artisenal men Dugges har också hunnit samarbeta med en hel del andra bryggerier som Omnipollo och De Molen, restauranger som The Bishops Arms såväl som den ideella föreningen Ölgäris.  Med sin kreativitet och kvalitet är Dugges ett bryggeri som ständigt utvecklas och fortsätter att imponera. 

Mer i samma stil

Mer från samma producent