Dugges Tropic Thunder

Producent:

Dugges

Produktgrupp:

Sour/Wild Ale

Dugges moderna klassiker! En uppfriskande Sour Ale bryggd med Laktobacillus och rikligt med mango, passionfrukt och persika. Ljuvlig!

Idén till Tropic Thunder föddes ur en konversation på en ölfestival i Rimini. Tanken var lika enkel som komplex: Dugges ville brygga ett öl som smakade som en isglass. De gjorde ett försök att skapa något de aldrig hade gjort tidigare - och lyckades! Tropic Thunder tog hela ölvärlden med storm och blev Sveriges mest sålda suröl på Systembolaget. Idag en modern klassiker. För att göra Tropic Thunder ännu mer tillgänglig finns den nu även som folköl på 3,5 % och som alkoholfri! Lägre alkoholhalt men med samma fräschör.

Tropic Thunder 4,5% 33 cl burk
Burk 0,33 l
Antal/kolli: 24
Tropic Thunder 4,5% 30 l KeyKeg
Fat 30 l
Fattyp: KeyKeg
Tropic Thunder 4,5% 33 cl
Flaska 0,33 l
Antal/kolli: 24
Artikelnummer
1033-C24330
Varumärke
Dugges
Produktgrupp
Sour/Wild Ale
Alkoholhalt
4,5%
Land
Sverige

Dugges

Göteborgsbryggeriet Dugges, med Mikael Dugge Engström i spetsen, var ett av de första bryggerierna i Sverige som satsade helhjärtat på den moderna hantverksölen, och är också ett av de bryggerier Brill har jobbat längst med. Sedan starten har Dugges klivit fram som ett av Sveriges mest spännande och framgångsrika bryggerier.  Dugges är idag inte bara pionjärer inom den svenska hantverksölsscenen, utan fortsätter också ständigt att förnya sig och experimentera med både stilar och smaker. Med ett brett och personligt sortiment har Dugges dessutom erhållit mycket uppskattning och ett flertal utmärkelser. I deras produktstall finns allt från lager, pale ale, IPA och stout men även en hel del suröl. Både 2018 och 2019 var Dugges det bryggeri som sålde mest syrligt öl på Systembolaget där framförallt Tropic Thunder är den främsta kioskvältaren.  Just Tropic Thunder är ett resultat av ett samarbete med amerikanska Stillwater Artisenal men Dugges har också hunnit samarbeta med en hel del andra bryggerier som Omnipollo och De Molen, restauranger som The Bishops Arms såväl som den ideella föreningen Ölgäris.  Med sin kreativitet och kvalitet är Dugges ett bryggeri som ständigt utvecklas och fortsätter att imponera. 

Mer i samma stil

Mer från samma producent