Two Face Soda Slug/Code Cherry
Producent:
Two Face Soda
Produktgrupp:
Läsk
Läsk gjord på fermenterat Mao Feng-te och smaksatt med körsbär och älggräs. Zestig och söt, som körsbär på topp, men ändå härligt krispig. Den har den där örtiga touchen, nästan som doften av en skogstjärn. Älggräsets örtiga körsbärsvibe tar dessa saftiga körsbär till en helt ny nivå.
Älggräs är de vita, duniga och väldoftande blommorna som du hittar längs dikeskanterna på sommaren. Smaken påminner en del om körsbärskärnor vilket blir en perfekt kombination i denna körsbärsläsk.
Two Face Soda
Two Face är fermenterad soda med komplexitet. Alkoholfri dryck när den är som bäst! Spännande, elegant och smakrik. Two Face Sodas produkter är långt ifrån vad man kanske ofta tänker på när man tänker på läsk. Samtliga produkter från Two Face har elegans och lämpar sig bra som måltidsdryck. Denna fermenterade soda mäter sig smakmässigt med andra traditionella drycker såsom öl och vin när det gäller djup och komplexitet. Two Face är ett tydligt exempel på att avsaknaden av alkohol inte behöver vara tråkig; tvärtom. Genom en innovativ dubbelfermentering bryter Two Face ny mark och öppnar upp för en helt ny smakupplevelse. Denna fermentering låter råvarorna träda fram starkare och mer levande än tidigare. Resultatet är en fermenterad soda som smakar som inget du har druckit tidigare. Så här berättar Two Face Soda om tillverkningen av sina produkter: ”När vi brygger, blandar vi ihop en rejäl sats te med obehandlade teblad med varmt vatten. Vi låter det svalna till rumstemperatur och strör lite socker över. Vid det här laget liknar det nästan ett sött iste. Efter det tillsätter vi jäst från en tidigare blandning, precis som surdegsproffsen gör. Teet får sedan jäsa i öppna kärl, inget av det där med stängda kärl som med öl eller vin (undantaget spontanjäst öl). Jästen sätter i gång sockeromvandlingen till alkohol och koldioxid. Samtidigt förbereder sig bakterierna för att omvandla den alkoholen till olika organiska syror, tack vare syre från luften runtomkring det öppna kärlet. Tack vare bakterier och syre bildas mjölksyra (OBS: ej laktos! Mjölksyra är veganskt!), äppelsyra och glukuronsyra i våra produkter. Det är fina grejer! I takt med att tiden går och jäsningen fortskrider, minskar sötman när sockret försvinner och surheten ökar. Samtidigt ljusnar färgen och smaken övergår från iste till en helt ny vinsensation. Vår brygd är klar när surheten är på plats och den där iste-känslan har gått på semester, samtidigt är alkoholen är nere på under 0,5%”.