Æblerov

Danmark
Cider
aeblerov.com

Æblerov (äpple-rov på svenska) är vild dansk cider när den är som bäst. Det här är cider för alla som gillar spritsiga naturviner och spontanjäst öl. Æblerov bjuder på kvalitet, smakdjup och komplexitet. 

Pallade äpplen

Æblerov startades 2011 med den lilla utmaningen att de inte hade några äpplen. De började därför att ”palla” sina äpplen för sin första sats - först i sina familjers och vänners trädgårdar och sedan i Köpenhamns bostadsområden. Där gick de och kikade över trästaketen och ringde sedan till de husägare som såg ut att ha lovande äppelträd i sin trädgård. Det första årets byte resulterade i knappt 50 liter spontanjäst cider men när de öppnade de första flaskorna blev de helt tagna. Det smakade otroligt! Med äpplen i näsan och blod på tänderna blev det här starten på framgångssagan.

ablerov_apples.jpg

Vildjäst från frukten

2015 drog den kommersiella produktionen i gång på riktigt och idag är Æblerov en av Danmarks största och främsta cidermakare. Hos Æblerov är råvarorna och den naturliga processen i fokus och de samarbetar med flera av landets främsta ekologiska producenter av frukt och bär. De låter sedan vildjästen som lever på frukten och bären dra i gång jäsningsprocessen som sedan blir till cider, fruktviner och mash-ups som suddar ut gränserna mellan cider, öl och vin.

Sedan 2019 håller Æblerov till i To Øl City och har därmed också ett nära samarbete med To Øl.

aeblerov_bottles_toolcity.jpg

Produkter från Æblerov