Brutes

Sverige
Cider
brutes.se

Vildfermenterad cider och frukt pét-nats från Stockholm.

BrutesTeam.png

Brutes startades ur ett delat intresse för naturvin och de 5 grundarna; Joakim Kviberg, Fredrik Winberg, Brad Sawicki, Tobias Eriksson och Nick Ivarsson har hämtat mycket inspiration från skalmacererade viner runt om i Europa. De valde att använda sig av samma teknik där fruktköttet precis som vindruvsskalen får ligga med i processen och macerera tillsammans med musten. Vilket ger cidern en struktur och kropp som gör linjen mellan cider och vin alltmer diffus.

BrutesBanner2.png

Allt arbete görs manuellt där frukten både krossas, macereras och pressas för att sen fermenteras och tappas upp på flaska. Deras äpplen och päron plockas alldeles i närheten av cideriet eller köps in från odlare. På gårdarna som man samarbetar med används inga pesticider eller konstgödsel. Brutes definition av cider är 100% frukt och deras bas består av äpplen & päron. Basen går att använda själv alternativt smaksätts den med vilda slånbär, vilda blåbär, vinbär, körsbär, plommon, aroniabär eller kvitten.