De Glazen Toren
Matematikläraren Jef Van den Steen träffade 1988 advokaten och kommunalsekreteraren Dirk De Pauw. De var båda verksamma i Erpe-Mere och förenades i sin kärlek för hembryggning. De började göra gemensamma bryggningar hemma av varierande framgång.
1991 bestämde de sig för att utveckla sina kunskaper och söka in till en treårig utbildning inom bryggeriteknik. Under denna tid besökte de även flera olika bryggerier för att ta lärdom av hur andra gör. 1994 tog de båda sina diplom med stor utmärkelse. Efter ytterligare några år av provbryggningar valde de att ta chansen och starta ett bryggeri. 2004 grundades De Glazen Toren och sedan dess har bryggeriet vuxit från ett hobbybryggeri till ett framgångsrikt, professionellt företag.
Bryggeriet hade sin första framgång 2005 med sin Saison d'Erpe-Mere på ölfestivalen Zythos i Sint-Niklaa. Ölet fick uppmärksamhet av en amerikansk importör efter en rekommendation av Chris Bauweraerts från Brasserie d'Achouffe. Några månader senare skickades en första pall Saison d'Erpe Mere till USA. Efter detta uppgraderas bryggeriet 2007 med nya jäsningstankar och en fortsatt utveckling av tekniska element. Allt för att kunna öka produktionen och försörja nya kunder i bland annat Italien, Japan, Skandinavien, Storbritannien och Irland.
Receptet för den stadiga tillväxten hittas i bryggeriets uppdrag. De Glazen Toren står för att brygga ofiltrerade kvalitetsöl på ett anrikt, traditionellt sätt i ett modernt bryggeri, med användning av endast de bästa ingredienserna, och utan några tillsatser eller konstgjorda medel.