Brutes Blood of Jupiter
Producent:
Brutes
Produktgrupp:
Torr cider
Frukt pét-nat gjord på Merlot- och Sangioveseskal från The Winery Hotel som macererat med svenska äpplen. Därefter pressas skalen och en liten del päron tillsätts. På så sätt får man fram ett unikt lätt, fräscht vin med fler lager. Drycken får härliga Chianti aromer från druvskalen vilka går väldigt fint ihop med päronen och äpplena.
Artikelnummer
334601
Varumärke
Brutes
Produktgrupp
Torr cider
Alkoholhalt
7,0%
Land
Sverige
Brutes
Vildfermenterad cider och frukt pét-nats från Stockholm. Brutes startades ur ett delat intresse för naturvin och de 5 grundarna; Joakim Kviberg, Fredrik Winberg, Brad Sawicki, Tobias Eriksson och Nick Ivarsson har hämtat mycket inspiration från skalmacererade viner runt om i Europa. De valde att använda sig av samma teknik där fruktköttet precis som vindruvsskalen får ligga med i processen och macerera tillsammans med musten. Vilket ger cidern en struktur och kropp som gör linjen mellan cider och vin alltmer diffus. Allt arbete görs manuellt där frukten både krossas, macereras och pressas för att sen fermenteras och tappas upp på flaska. Deras äpplen och päron plockas alldeles i närheten av cideriet eller köps in från odlare. På gårdarna som man samarbetar med används inga pesticider eller konstgödsel. Brutes definition av cider är 100% frukt och deras bas består av äpplen & päron. Basen går att använda själv alternativt smaksätts den med vilda slånbär, vilda blåbär, vinbär, körsbär, plommon, aroniabär eller kvitten.