Äntligen äppelsäsong!

Publicerat: 2023-08-18

Thatchers family.png

Hos Brill brukar hantverksölen ofta stå i fokus, men vi har faktiskt en hel rad med fantastiska ciderproducenter i vår portfölj också. Nu när vi ni närmar oss slutet på augusti innebär det också att hösten ligger runt hörnet. Det betyder att det äntligen är dags för äppelsäsong - och vi kan verkligen frossa i juice, mos, kakor, must och cider. Kvalitetscidern är en dryck som är på stark frammarsch och de rena smakerna passar alldeles perfekt till soliga höstdagar. 

Hos oss hittar du flera ciderproducenter som tillverkar cider med respekt för råvarorna, helt utan smak- och färgämnen eller andra tillsatser. Vi ger er riktig, kallpressad, cider – med naturliga smaker direkt från frukten.

Thatchers - klassiskt brittiskt

 

Gold - apples.jpg

Thatchers cider är brittisk cider när den är som allra bäst. Cidern har en unik karaktär som kommer från kombinationen av en lång kunskap av såväl äpplesorter som cidertillverkningstekniker. Själva tillverkningen av cidern är ett riktigt hantverk som görs med största möjliga omtanke. Äpplena, som växer på Myrtle Farm i Somerset, tvättas, pressas och fermenteras enligt traditionella metoder, men med modern teknik. Klimatet i kombinationen med den bördiga jorden i Somerset tillåter Tatchers kan odla fantastiska äpplen för att kunna tillverka perfekt cider – år efter år.

Æblerov - danskt vildfermenterat

 

Aeblerov - flaskor fat.jpg

Æblerov är vild dansk cider för dig som gillar spritsiga naturviner och spontanjäst öl. Hos Æblerov är råvarorna och den naturliga processen i fokus och de samarbetar med flera av landets främsta ekologiska producenter av frukt och bär. De låter sedan vildjästen som lever på frukten och bären dra i gång jäsningsprocessen som sedan blir till cider, fruktviner och mash-ups som suddar ut gränserna mellan cider, öl och vin. 

Brutes - fruktpetnat och vildjäst från Stockholm

 

BrutesBanner2.png

Brutes är vildfermenterad cider och frukt pét-nats från Stockholm och startades ur ett delat intresse för naturvin. Här använder an sig av samma teknik som skalmacererade viner och låter fruktköttet, precis som vindruvsskalen, får ligga med i processen och macerera tillsammans med musten. Cidern är alltid 100% frukt och deras bas består av äpplen & päron. Basen går att använda själv alternativt smaksätts den med vilda slånbär, vilda blåbär, vinbär, körsbär, plommon, aroniabär eller kvitten.

Golden Cider - kallpressat från Skåne

 

Golden cider.jpg

Golden Cider, vars namn är en hyllning till Skånes guldgula fält, tillverkar torr hantverkscider bestående av 100% frukt och bär. Produkterna är varsamt framställda genom gammaldags kallpressning och av de finaste råvarorna, rakt från den skånska myllan. Förutom klassisk cider har Golden Cider även flera alkoholfria alternativ.

Goldkehlchen - premiumcider från Österrike

 

Goldkehlchen - korg.jpg

Goldkehlchen är en liten premiumproducent av cider i Österrike. De handplockar de saftigaste äpplena för att tillfredsställa ciderkonnässörerna. Därefter pressare de äpplena på plats och omvandlar dem till den finaste premiumcidern Österrike kan erbjuda. Självklart tillsätts inget som helst socker till deras veganska cider - all dess sötma kommer från äpplena, som mognar i solen under hela sommaren.

Fejø - dansk prisvinnare

 

Fejo Cider.jpg

Glittrande, brusande bubblor med doft och smak av de finaste äpplena! Fejø Cider är en exklusiv och prisbelönt liten producent från Danmark som tillverkar äkta cider, som utarbetats genom metoder från tvåtusenåriga cidertraditioner från de franska ciderregionerna Bretagne och Normandie. Frukten odlas i egna ekologiska fruktträdgårdar på ön Fejø i sundet Smålandsfarvandet. Äpplena handskördas, eftermognas, pressas och vildjäses, varefter de fina bubblorna bildas genom 2-6 månaders flaskjäsning. Fransk cider – fast från Danmark.

Samuel Smith - torr brittisk ekocider

 

Samuel Smith - The family.png

Samuel Smith, Yorkshires äldsta bevarade bryggeri, tillverkar inte bara klassiska och traditionella öler. Med samma omtanke som till sina övriga brygder producerar de också ekologisk cider och perry. Samuel Smith's använder en vinjäststam för att jäsa sin cider, vilket ger en ren finish och låter ren äppel- och päronsmak skina igenom. Torrt och ekologiskt.