Bepi Tosolini - italiensk kvalitetssprit

Publicerat: 2024-05-06

Bepi Tosolini sortiment.jpg

Om Bepi Tolsolini 

Bepi Tosolini är ett familjeföretag som drivits i tre generationer av familjen Tosolini i Udine i norra Italien. Produktionen är hantverksmässig och görs fortfarande med hjälp av manuellt manövrerade ångdestillatorer, noga utvalda ingredienser och varsamma framställningsmetoder. 

Historien om familjen Tosolinis destillat och spritproduktion börjar med Bepi Tosolini själv, som grundade sitt första destilleri i Friuliregionen, strax norr om Venedig, 1943. Redan några år senare byggde han ett nytt destilleri i hjärtat av Udine där han bland annat skapade den största grappakällaren i hela Italien. Sedan dess har Tosolini uppmärksammats med flertalet utmärkelser för sina produkter, i både Italien och i hela världen. Idag är det Bepis barnbarn Bepi, Bruno och Lisa som tillsammans driver destilleriet.

Bland produkterna finns inte bara grappa i världsklass, utan också flertalet olika likörer och apertifer. Samtliga produkter görs på en bas av vindestillat.

Amaro Tosolini.png

 

Spritz Med

Medelhavsaperitif par excellence! Den perfekta kombinationen av friskt, fruktigt och härligt örtigt.

Du behöver:
30 ml Amaro Tosolini
45 ml Prosecco
45 ml Gbg Soda Ginger
apelsinzest

Gör så här:
Bygg ingredienserna i ett glas med is. Rör om och garnera med apelsinzest.

Salizia Sour.png

 

Saliza sour

Söt mandel och syrlig citrus i en perfekt harmoni!

Du behöver:
45 ml Amaretto Salizà
20 ml citronjuice
15 ml sockerlag
äggvita
citronzest

Gör så här:
Mät upp och skaka alla ingredienser i en shaker. Tillsätt is i shakern och skaka igen. Sila upp i ett välkylt glas.

Grappa glas.png

 

Hur dricker man grappa?

Grappa, italienarnas digestif nummer ett, är destillerad från vindruvor och erbjuder en komplex och rik smakupplevelse som gärna får avrunda en italiensk måltid.

Grappa serveras gärna i ett tulpanformat glas vid rumstemperatur. Föredrar man en mildare smakupplevelse kan man servera grappan lätt kyld eller tillsätta en skvätt vatten. För de som vill utforska ytterligare, använd grappa som ingrediens i cocktails eller njut av den med små tilltugg som choklad eller nötter. 

Salute!

invecchiamento-botti-bepi-tosolini.png