Tillskott i vinportföljen: franskt och spanskt

Publicerat: 2024-11-05

Vin x 3.png

Nu introducerar vi tre nya viner för våra restaurangkunder - ett Bordeauxvin och två viner från spanska Kastilien-León, samtliga lättmatchade till mat.

Maison Ginestet, grundat 1897, har en lång familjetradition av produktion och försäljning av Bordeauxviner. Man äger flertalet prestigefyllda bordeauxegendomar med egen vinframställning, men bedriver också en stor negociant verksamhet. 

Comte Desclos Rouge 13,5% är ett medelfylligt, fruktigt vin med inslag av korinter, röda och mörka bär. Druvsamansättningen består till största delen av Merlot och Cabernet Sauvignon. Vinet har en mild och rund smak med lätta tanniner och bra längd i eftersmaken. Servera mellan 16 och 18°C till rätter av fågel, kött och smakrika, gärna stekta vegetariska rätter.  

Ginestet artikel.png

Castilla y León är en spansk geografisk beteckning för Vino de la Tierra-viner som ligger i den autonoma regionen Kastilien-León, som är Spaniens till ytan största region. En stor del av området ligger på en högplatå som präglas av varma somrar, kalla vintrar och stora temperaturskillnader mellan dag och natt, vilket skapar optimala förutsättningar för kvalitetsviner. Regionen utmärker sig framförallt för sina unga vita viner som är friska och fruktiga och för sina kraftfulla röda viner med bra struktur och stor kapacitet för lång lagring.

Sin+ Blanco 13,5% består till 100% av Verdejodruvor och har en sammetslen men stor smak med en touch av syra med toner av exotisk frukt och en hint av anis. Serveras vid 7-9°c gärna till antipasti och rätter av fisk, skaldjur eller kyckling. 

Sin+ Tinto 13,5% består av 100% Tempranillodruvor och har en fruktig kropp med toner av mogen frukt. Smaken är ihållande, med en fin tanninkänsla. Serveras vid 16-18°c, gärna till grytor och rätter av kött, förslagsvis grillat.

Frutos Villar artikel.png