Fermenterad dryck med komplexitet

Publicerat: 2024-05-06

Slug Cod Cherry pour - web.jpg

Two Face är fermenterad soda med komplexitet. Alkoholfri dryck när den är som bäst! Spännande, elegant och smakrik.

Two Face Sodas produkter är långt ifrån vad man kanske ofta tänker på när man tänker på läsk. Samtliga produkter från Two Face har elegans och lämpar sig bra som måltidsdryck. Denna fermenterade soda mäter sig smakmässigt med andra traditionella drycker såsom öl och vin när det gäller djup och komplexitet. 

Two Face är ett tydligt exempel på att avsaknaden av alkohol inte behöver vara tråkig; tvärtom. Genom en innovativ dubbelfermentering bryter Two Face ny mark och öppnar upp för en helt ny smakupplevelse. Denna fermentering låter råvarorna träda fram starkare och mer levande än tidigare. Resultatet är en fermenterad soda som smakar som inget du har druckit tidigare. Okryddade Gnome/Beaver, till exempel, är en frisk och balanserad dryck med toner av Sauvignon Blanc och krusbär och ställer sig utmärkt som ett komplext och måltidsvänligt alternativ till alkoholfritt bubbel eller vitt vin. 

gnome beaver - miljö web.jpg

Two Face - miljö.jpg

”När vi brygger, blandar vi ihop en rejäl sats te med obehandlade teblad med varmt vatten. Vi låter det svalna till rumstemperatur och strör lite socker över. Vid det här laget liknar det nästan ett sött iste. Efter det tillsätter vi jäst från en tidigare blandning, precis som surdegsproffsen gör”, berättar kompisarna bakom Two Face

”Teet får sedan jäsa i öppna kärl, inget av det där med stängda kärl som med öl eller vin, undantaget spontanjäst öl. Jästen sätter i gång sockeromvandlingen till alkohol och koldioxid. Samtidigt förbereder sig bakterierna för att omvandla den alkoholen till olika organiska syror, tack vare syre från luften runtomkring det öppna kärlet. Tack vare bakterier och syre bildas mjölksyra, äppelsyra och glukuronsyra i våra produkter. Det är fina grejer! I takt med att tiden går och jäsningen fortskrider, minskar sötman när sockret försvinner och surheten ökar. Samtidigt ljusnar färgen och smaken övergår från iste till en helt ny vinsensation. Vår brygd är klar när surheten är på plats och den där iste-känslan har gått på semester, samtidigt är alkoholen är nere på under 0,5%”.