Dugges Gummy

Producent:

Dugges

Produktgrupp:

Double/Imperial IPA

Humligt, grumligt och fruktigt i överflöd. I denna DIPA finns toner av blommiga blommor, citrus, grapefrukt, persika, melon, lime, krusbär, passionsfrukt, litchi, citron, apelsin, bär, papaya, äpple och örter. Så kort och gott: Chewalicious!

Story om Bubble och Gummy
2018 började Dugges att brygga en del öl i USA och mottagandet var otroligt! Ölen som bryggdes i USA stannade i USA men några år senare började Dugges även att brygga några av ölen till Sverige. En av dessa öl var Bubble Gummy - ” So hoppy you could chew it”. Men även detta är nu ett tag sedan. Sedan Bubble Gummy bryggdes i Sverige senast har det hänt en del på Dugges. De har bytt från flaskor till burkar och har såklart blivit ÄNNU vassare på att brygga DIPA. Så de tyckte att det var dags att plocka fram denna fantastiska öl igen.

Det visade sig att humleprofilen hade flera vägar att gå för att nå deras mål att brygga en ”chewie” DIPA och de bestämde sig för att brygga två olika varianter. Alltå en BUBBLE och en GUMMY. En öl blev två!

Bubble: Idaho 7, Mosaic and Simcoe

Gummy: Citra, Ekuanot, and Idaho 7

Gummy 8,0% 50 cl burk
Burk 0,50 l
Antal/kolli: 24
Gummy 8,0% 20 l KeyKeg
Fat 20 l
Fattyp: KeyKeg
Artikelnummer
1436-C24500
Varumärke
Dugges
Produktgrupp
Double/Imperial IPA
Alkoholhalt
8,0%
Land
Sverige

Dugges

Göteborgsbryggeriet Dugges, med Mikael Dugge Engström i spetsen, var ett av de första bryggerierna i Sverige som satsade helhjärtat på den moderna hantverksölen, och är också ett av de bryggerier Brill har jobbat längst med. Sedan starten har Dugges klivit fram som ett av Sveriges mest spännande och framgångsrika bryggerier.  Dugges är idag inte bara pionjärer inom den svenska hantverksölsscenen, utan fortsätter också ständigt att förnya sig och experimentera med både stilar och smaker. Med ett brett och personligt sortiment har Dugges dessutom erhållit mycket uppskattning och ett flertal utmärkelser. I deras produktstall finns allt från lager, pale ale, IPA och stout men även en hel del suröl. Både 2018 och 2019 var Dugges det bryggeri som sålde mest syrligt öl på Systembolaget där framförallt Tropic Thunder är den främsta kioskvältaren.  Just Tropic Thunder är ett resultat av ett samarbete med amerikanska Stillwater Artisenal men Dugges har också hunnit samarbeta med en hel del andra bryggerier som Omnipollo och De Molen, restauranger som The Bishops Arms såväl som den ideella föreningen Ölgäris.  Med sin kreativitet och kvalitet är Dugges ett bryggeri som ständigt utvecklas och fortsätter att imponera. 

Mer från samma producent