3 Fonteinen Kweeper Oogst No. 7 2021

Producent:

3 Fonteinen

Produktgrupp:

Lambic

"For this Kweepeer, we used Limburgse, hand-picked quinces and let them macerate for almost three months on lambikken originating from three different barrels and eight different brews. The majority of the lambikken used was more than two years old, which brings the weighted average age upon bottling to almost 27 months. The final fruit intensity clocks at 800 grams of quinces used per litre of finished Kweepeer."
Kweeper Oogst No. 7 2021 5,9% 75 cl
Flaska 0,75 l
Antal/kolli: 6
Artikelnummer
673801
Varumärke
3 Fonteinen
Produktgrupp
Lambic
Alkoholhalt
5,9%
Land
Belgien

3 Fonteinen

3 Fonteinen är ett legendariskt belgiskt bryggeri, beläget i Beersel utanför Bryssel. Sedan 1887 har de specialiserat sig på Geuze och Kriek i världsklass, och de brygger främst klassiska versioner av de båda sorterna. Med över 140 års erfarenhet av hantverk, passion och kvalitet kännetecknas deras öl av att vara ett riktigt fint hantverk som inte går att stressa fram och idag är bryggeriet ett  av  de  mest  eftertraktade  i  världen.  3  Fonteinen  är  också  ett  av  de  sista  traditionella  lambikbryggerierna  och  autentiska  Guezeblandarna som finns kvar idag. Bryggeriet grundades 1887 i skepnaden av ett café och geuzestekerij, som betyder att Geuze producerades där genom att man blandade gamla och nya Lambics från andra bryggerier. År 1953 köptes caféet och geuzestekerij av Gaston De Belder som expanderade genom att bygga en restaurang, och 1982 lämnade han detta till sina söner Armand och Guido. Sönerna expanderade i sin tur genom att köpa en bryggerianläggning. 3 Fonteinen är ett av få kvarvarande geuzestekerijen och de använder, bortsett från sin egen Lambic, även Lambic från exempelvis Girardin, och Lindemans till sin Geuze. Den lokala terroiren är viktig för 3 Fonteinen. En terroir är mer än en korg regionala produkter. Det är historia, gemenskap, kultur och ekonomi, allt i ett.  Därför har man gått ihop med lokala bönder för att kultivera fram urprungliga, och numer utdöda, spannmålssorter. På så sätt hoppas man kunna återuppliva ett stycke lokal kultur, liksom ta hand om marken, den biologiska mångfalden, böndernas hantverk och samtidigt förbättra ölproduktionen.

Mer från samma producent