Bepi Tosolini - nu på Systembolaget!

Publicerat: 2024-07-05

Espresso Tosolini.jpg

I över tre generationer har familjen Tosolini producerat handgjorda drycker i norra Italien. Här används inga artificiella smaksättningar eller färgämnen och inget produceras i stora industrier. Familjen Tosolini använder fortfarande gamla, handmanövrerade, ångdestillatorer och väljer alltid omsorgsfullt sina ingredienser. Varje droppe är en hyllning till italiensk dryckestradition.

Bland produkterna finns inte bara grappa i världsklass, utan också flertalet olika likörer och apertifer. Samtliga produkter görs på en bas av vindestillat. Nu finns flera av Bepi Tosolinis produkter tillgängliga på Systembolaget. Samtliga sorter går att beställa styckvis och till valfritt Systembolag.

Grappa är ett druvdestillat som har tillverkats av vinrester såsom druvskal, kärnor och stjälkar i Italien i många hundra år. Dessa rester, som annars skulle gå till spillo, har tagits om hand och destillerats. Resultatet blir en alkoholstark dryck som rundat av italienska familjemiddagar i generationer. Grappa är inte bara en dryck – den är en symbol för italiensk gästfrihet, värme och gemenskap. När du delar en flaska grappa med vänner, delar du också en bit av Italien.

Kanske har du smakat grappa tidigare och upplevt en skarp och rå smak. Tosolinis hantverksgrappa är något helt annat. Förbered dig på en djupare och mer komplex upplevelse där varje klunk bjuder på lager av elegans och hantverk. Grappa serveras i små glas, gärna efter en middag till sötsaker och ostar.

Drinkrecept och mer information om Bepi Tosolini hittar du här.