Mexikansk premiumgin och apertif

Publicerat: 2023-07-11

Nu lanserar Brill tre nya premiumprodukter från Mexiko i sortimentet. Condesa är en prisbelönt premiumgin från Mexiko, destillerad i Mexiko Citys första mikrodestilleri och Xila är en apertif producerad hos Flor de Luna, ett hantverks- och experimentdestilleri i Mexico City som drivs enbart av kvinnor. 

Condesa - miljö.jpg

Condesa Gin


Condesa är en prisbelönt premiumgin från Mexiko, destillerad i Mexiko Citys första mikrodestilleri. I spetsen av Condesa finns maestra destiladora Hillhamn Salome, som noggrant valt ut kryddor, örter och blommor inspirerade av traditionella helningsritualer.  

Condesa gin föddes ur idén om att dela med sig av det moderna Mexiko till resten av världen. Ett Mexiko bortom agave och ökendamm. Vart du än är, leder Condesa dig genom Mexico Citys gator, dess smaker, dess kreativa landskap och dess kulturella traditioner. Condesa är uppkallad efter La Condesa, en lummig oas i hjärtat av México City där murgröna klättrar över art déco-byggnader och trädkantade avenyer leder till soldränkta gathörn. Där gammalt möter nytt, lugn möter liv, skugga möter fläckigt solljus. El hogar de la Condesa.

Ginen kommer i två smaker, inspirerade av den mexikanska floran och kulturen som lyfter upp klassiska cocktails och de med fräscha profiler genom sina örtiga, blommiga och fruktiga smaker. 

Xila by Flor de Luna.png

Xila by Flor de Luna


Xila och destilleriet Flor de Luna grundades 2015 av Hillhamn Salome och är den första hantverks- och experimentdestilleri i Mexico City som drivs av kvinnor. Hillhamn grundade företaget med en vision av att skapa en trygg, rättvis och likvärdig plats för kvinnor att kunna utveckla sina kunskaper i branchen. Idag består teamet av över 7 kvinnor.

Xila är en apertif med komplexa smaker av lavender, hibiskus, kryddnejlika, svartpeppar, kanel, karamelliserad ananas och Anchochili. Gör sig bra precis som den är, med en citronskiva i ett glas med is eller som drinkingrediens. Xila, uttalas /she•la/ och betyder just "kvinnor" på Zapotec, som är ett ursprungsfolk tillika språk i Mexiko.  Alla ingredienser är Mexikanska och 100% naturliga.

Drinktips!

 

Vacay.png

 

Vacay

3 cl Xila
3 cl Spriteriet Torr Vermouth
6 cl Tonic


Tillsätt ingredienserna i ett glas med is och rör om. Garnera med oliver och en apelsinklyfta.

Xila Cup.png

 

Xila Cup

3 cl Xila
2 cl Spriteriet Röd Vermouth
6 cl Ginger Ale
3 cl Sodavatten

 

Tillsätt ingredienserna i ett glas med is. Garnera med gurka, fikon och mynta.

Produkterna