Spriteriet - hantverksdryck tillverkad efter säsong

Publicerat: 2023-03-09

Spriteriet Charlotta.jpg

Spriteriet är en dryckesproducent som hantverksmässigt tillverkar likörer, vermouth och andra drycker som följer säsongen och dess växtår - varje år är unikt och så även produkterna. Brill är glada över att nu kunna välkomna Spriteriet i vår portfölj!

Spriteriets sortiment inkluderar såväl likörer, vermouth och bitter, och varje produkt är skapad med omsorg och noggrannhet. Brill & Co är glada över att tillsammans med Spriteret nu kunna erbjuda ett ännu större utbud av högkvalitativa drycker.

Spriteriet startades av Charlotta Nyfeldt som har ett förflutet både bakom baren och som spritförsäljare. Inspirationen kommer från det som växer runt omkring oss, genom at plocka och förädla det som växer vilt, låter Spriteriet det bli en del av svensk dryckeskultur. Tjusningen med Spriteriets produkter är att varje flaska är unik. Vissa år är skörden generös och andra år mer återhållsam. Produkterna är hantverksmässigt producerade där allt från buteljering till etiketter och packning sker för hand. 

Spriteriets produkter är också levande. Vad menas med det? Jo, alla produkterna tillverkas av naturliga råvaror - utan konstgjorda aromer, färgämnen eller konserveringsmedel. Det betyder att produkterna fortsätter leva i flaskan. De kommer med tid både förändra utseende och smak, precis som gamla viner, så mognar frukten och blir mer utvecklad. Föredrar man mogen frukt är köpen därför en investering för framtida konsumtion.

Serveringsförslag

 

Rosé Nigroni.jpg

Rosé Negroni med jordgubbar

25 ml Spriteriet Rosé Vermouth
20 ml Dry gin
15 ml Bitter

Låt jordgubbar ligga och dra tillsammans med bittern i 3-4 dagar. Sila sedan bort bären och blanda drinken enligt ovan och servera på is. Garnera med färska jordgubbar.
 

Sour på fläder

40 ml Spriteriet Fläderlikör
10 ml Vodka eller gin (frivilligt)
30 ml citronjuice
20 ml sockerlag
äggvita

Blanda ingredienserna i en shaker och skaka först en gång utan is, så att drinken blir fluffig av äggvitan, sedan en gång till med is. Servera i valfritt fint glas.

Sour på fläder.jpg