Moersleutel till beställningssortimentet
Publicerat: 2022-03-21
Brill har kommit över en liten mängd öl från holländska hantverksbryggeriet Moersleutel. Bryggeriet, som drivs av fyra bröder, strävar efter att brygga ”big, bold and flavorful beers” och är inte minst uppmärksammande för sina Imperial Stouts. Och det är just vad vi på Brill lyckats få tag på. Fem kraftiga och smakrika Imperial Stouts, samtliga med över 4 i snittbetyg på Untappd. Alla fem sorter släpps styckvis i beställningssortimentet den 23 mars 2022.
Smeeroile Mexicake 11,0%
Imperial Stout bryggd ned vanilj, kanel och kakao – upphettad med chipotle som ger både hetta och lite lätt rökighet.
Motor Oil Coconut 11,0%
Moersleutels Imperial Stout Motor Oil har här fått bada med en stor mängd rostad kokos. Smakar som en flytande bounty med toner av mörk choklad.
Motor Oil Double Vanilla, Double Chocolate & Double Coffee 12,0%
Grunden, Motor Oil, är en Imperial Stout som tillhör bryggeriets coresortiment. Nu släpps en dubbel special. Mängden av ingredienser eller alkoholhalt skiljer sig inte men däremot har de letat upp de två bästa versionerna av varje ingrediens. ”For vanilla we chose the premium Madagascan and popular Mexican vanilla. The best of the best Tanzanian & Philippine chocolate was used for this beer and supplied by KRAK Chocolade. To top this deep and thick imperial stout off we added coffee of the best origin: Kenyan and Colombian.”
Takas The Chocolate Almond Torte Torturer 11,0%
Ett av bryggeriets sötmonster. ”In our series of sweet pastry stout monsters we have Takas with his third eye and drippig skin. Sotting almonds and chocolate to consume. Don't be fooled by his crazy looks though, he is freakishly tasty.”
8719992492947 (Barcode Platinum & Orange) 15,0%
Från bryggeriets fatlagringsserie Barcode. ”Risen out of the Bourbon barrels of Heaven Hill, Wild Turkey, and special guest: Belle Meade. The taste of their bourbon is characterized by caramel, spice and vanilla with hints of dried fruits and cinnamon. You’ll discover these notes in this thick, smooth, and boozy BA. Best served at a temperature of 12 °C.”