Logga in {{notSeenActivitiesCount}}
SVENSKA
LANGUAGE / SPRÅK:
Bekräftelse
Du måste vara minst 25 år för att besöka denna hemsida.

Omnipollo

Sverige

Omnipollo är en samskrivning av ordet “omnipotens” och det spanska ordet för kyckling (pollo), och det definieras bäst som en arbetsmetod. Syftet är gränsöverskridande och oväntade samarbeten där unika resultat följer. Ett sorts kreativt kaos där “pollo” symboliserar den till synes virrigaste av fåglar och dess brist på koordination.

Omnipollo har sedan starten 2010 vunnit ett flertal priser för sina brygder och sitt nytänkande. 2013 utsågs de till årets ölutvecklare på Restauranggalan med motiveringen att de på ett modigt, lustfyllt och nytänkande sätt har utvecklat den svenska ölkulturen och flyttat fram gränserna för hur öl kan se ut, smaka, bryggas och skrivas om. I flera år i rad har Omnipollo blivit utsett till Sveriges bästa bryggeri enligt RateBeer, dessutom hamnade de 2018 på topp 10-listan över världens bästa bryggerier på samma sida.

Henok Fentie och Karl Grandin som är namnen bakom Omnipollo skapar recepten på brygderna hemma och reser sedan till olika bryggerier runtom i världen där de brygger sina öl. De är med andra ord fantombryggare. Så sent som 2020 har dock Omnipollo satsat på ett eget bryggeri i en före detta Missionkyrka i Sundbyberg. Till en början kommer bryggeriet att fungera som en experimentverkstad. Omnipollo finns idag representerade i 47 länder och har tre barer i Sverige samt en i Tyskland.

På mindre än 10 år har Omnipollo på ett gränslöst sätt lyckats utmana ölbranschen och detta gör de med visionen om att just förändra synen på öl - för evigt.

http://www.omnipollo.com